Adam Bertalan
09:36 - 01.07.2020 / musiikki / Findance
Weekend 2020 perutaan - ensi vuoden festivaali vahvistettu

Helsinkiin, Käpylän liikuntapuistoon 7.-8. elokuuta järjestettäväksi suunniteltu Weekend peruuntuu. Festivaali järjestetään samassa paikassa seuraavan kerran 6.-7. elokuuta 2021. Vuodelle 2020 ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden Weekendiin.

– Olemme seuranneet koronatilannetta tarkasti koko kevään ajan ja toivoneet, että olosuhteet paranisivat. Raskain sydämin joudumme nyt kuitenkin ilmoittamaan, että tämän vuoden Weekend täytyy perua. Weekendin kokoista festivaalia ei voida järjestää nykyisessä tilanteessa, sillä emme halua asettaa asiakkaita, artisteja ja työntekijöitämme riskin alle, toteaa Weekendin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

Ensi vuosi tulee olemaan monella tapaa erityinen, kun yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista vakiintunut Weekend juhlii 10-vuotisjuhlaansa. Samalla Weekend saa uuden kodin keskeisellä paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien päässä olevasta Käpylän liikuntapuistosta ja viereisen Messukeskuksen puistonpuoleisista ulkoalueista. Ne tarjoavat urbaanin ja luonnonläheisen kombinaation tälle kymmeniä tuhansia kävijöitä keräävälle tapahtumalle, jonne yleisön on nyt entistäkin helpompi saapua.

– Weekendin 10. juhlavuosi tuo mukanaan paljon erityistä ja ainutlaatuista. Tiedämme, että asiakkaiden odotukset ovat korkealla ja odotamme innolla, että pääsemme näyttämään, mitä olemme valmistelleet. Olemme työskennelleet ahkerasti ja ponnistelleet paljon, jotta ensi vuonna voidaan juhlia vuoden tauon jälkeen senkin edestä, Jyri Heikkinen kertoo.

Weekendissä esiintynyt vuosien varrella yli 700 artistia ja vieraillut yli 750 000 festivaalivierasta. Lisäksi Weekend Suomen ainoa festivaali, jota on järjestetty kolmessa eri maassa.

Weekend on äänestetty vuoden parhaaksi festivaaliksi vuosina 2012, 2013, 2014 ja 2015. Weekend on ollut myös ehdolla European Festival Awardsissa parhaaksi keskisuureksi festivaaliksi sekä Musiikki & Media Awardseissa parhaaksi festivaaliksi vuonna 2013.

Weekend on järjestetty historiansa aikana Espoon Luukissa sekä Helsingissä Kyläsaaressa, Hietarannassa ja Suvilahdessa. Ensi vuonna on luvassa jälleen uusi paikka Helsingin Käpylässä, mikä mahdollistaa Weekendin kasvattamisen ja kehittämisen niin ohjelmallisesti kuin visuaalisesti. Elokuun pimenevät illat tarjoavat oman mausteensa esiintyjien huikeisiin valoshow’huihin ja alueen näyttävyyteen

Neuvottelut tulevan Weekendin artisteista ovat jo käynnissä, ja asiasta tiedotetaan tarkemmin loppuvuoden aikana.

artikkelin avainsanat:
festivaalit Weekend Weekend Festival