Fazer
18:10 - 25.06.2020 / viihde / Findance
Fazer tuo uutta: kasvipohjainen kaurachoco ja sokeroimaton suklaa

Fazer vastaa toiveisiin ja nouseviin ruokatrendeihin ja tuo markkinoille kaksi aivan uudenlaista suklaista innovaatiota.

Rajoitetut erät uusia pikkulevyjä, kasvipohjaista Fazer Oat Chocoa ja sokeroimatonta Karl Fazer Crispy Mint -maitosuklaata saapuvat Fazerin omiin myyntipisteisiin tänään 24. kesäkuuta.

Fazerilta on toivottu uusia vaihtoehtoja suklaavalikoimaan ja nyt toiveisiin vastataan.

- Lahjakkaat suklaateknologimme onnistuivat herkullistamaan kaksi meille annettua suklaahaastetta; kasvipohjaisuuden ja sokeroimattomuuden, toteaa Fazer-konsernin tutkimusjohtaja Jussi Loponen tyytyväisenä.

Toinen uusista innovaatioista, kasvipohjainen Fazer Oat Choco, syntyi yhdistämällä suomalainen kaura ja vastuullinen kaakao. Kauralla on tunnistettava ja miedon pehmeä ominaismaku. Nyt kehitetyssä valmistusprosessissa kauran makuprofiili täydentää kaakaota tehden kaurachocosta suussa sulavan nautinnon.

Uusi kaurachoco linkittyy vahvasti Fazerin strategiaan olla kauran edelläkävijä. Kaura on ollut Fazerilla keskeinen raaka-aine jo vuosia, ja kaurasta on kehitetty erilaisia juomia, jäätelöitä ja välipaloja. Tulossa on pian myös kauraksylitoli Lahteen rakenteilla olevan tehtaan myötä.

- Panostamme kauraosaamiseen ja -teknologiaan. Meillä on myllyt Suomessa ja Ruotsissa. Rakastettujen klassikkotuotteiden rinnalle halutaan tuoda uusia kasviperäisiä vaihtoehtoja Fazerin kaikkiin kategorioihin. Nyt olemme ottaneet ensimmäisen uuden kaura-askeleen makeisliiketoiminnan puolella. Uutta innovaatiota voidaan hyödyntää muissakin tuotteissa, sanoo Loponen.

Toinen kesämaisteluun saapuva uutuus on raikas Karl Fazer Crispy Mint - sokeroimaton maitosuklaa. Uutuus on makeutettu ksylitolilla.

- Tuomme testimyyntiin suklaan, jossa ei ole lainkaan lisättyä valkoista sokeria. Tuote on kehitetty maku edellä ja uskon sen täyttävän suklaafaniemme odotukset, sanoo Loponen.

Rajoitetut testierät suklaisista uutuuksista saapuvat juhannuksen jälkeen Fazer Café -kahviloihin, Fazer Experience -vierailukeskukseen ja Fazer Store -verkkokauppaan. Laajemmin kaupan hyllyille uudet tuotteet on tavoitteena tuoda vuosien 2021-2022 aikana. Testimyynnin aikana kerätään kuluttajilta palautetta, jonka perusteella tuotetta edelleen kehitetään.