Samsung
08:10 - 13.06.2020 / viihde / Findance
Samsung tuo ensi viikolla Suomeen kääntyvän The Sero -television

Samsung julkaisee nyt Pohjoismaiden markkinoille uusimman tv-innovaationsa The Sero. Kyseessä on Samsungin ensimmäinen televisio, jonka käyttäjä voi itse päättää, katsooko sisältöä vaaka- vai pystytilassa.

The Sero on suunniteltu etenkin käyttäjille, jotka haluavat nauttia mobiilisisällöistään suurelta ruudulta. Kun on aika katsella vaikkapa elokuvia, käyttäjä voi kääntää television vaaka-asentoon. Matkapuhelinsisällön voi helposti peilata tv:n ruudulle napauttamalla laitteita toisiaan vasten. Televisio tunnistaa, kun puhelin käännetään pystyasennosta vaaka-asentoon. Television ohjaus onnistuu tottakai langattomasti mobiililaitteelta.

Kääntyvä näyttö mukautuu sisältöön koosta tai muodosta riippumatta. AI upscaling -tekniikan avulla Sero analysoi ja skaalaa jokaisen kohtauksen täyteen UHD 4K -tarkkuuteen. Tekoälytekniikka hyödyntää miljoonista eri sisällöistä kerättyä dataa yksityiskohtien skaalaamiseksi mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Dynaaminen HDR10+ -sävykartoitus prosessoi kunkin kohtauksen väritoiston erikseen fantastisen kuvanlaadun saavuttamiseksi. Tämä merkitsee rikkaampia värejä, terävämpiä kontrasteja ja parempaa kuvanlaatua kaikissa kohtauksissa.

The Sero on myös varustettu integroidulla äänijärjestelmällä maksimaalisen tv-kokemuksen saavuttamiseksi. Siinä on Dolby Digital Plus ja Bluetooth-tuki, ja tv:n kaiuttimet on integroitu pystytelineeseen. Kaiuttimien ääni suunnataan suoraan eteenpäin eikä alaspäin kuten monissa muissa televisioissa.

– The Sero on erinomainen esimerkki televisiosta, joka vastaa modernin digitaalisen sisältöaikakauden tarpeisiin. Olipa kyse vaakana esitettävästä tv-sisällöstä tai käyttäjän itse kuvaamasta pystysisällöstä, The Sero tarjoaa aina parhaan katselukokemuksen. Sen lisäksi, että tv kääntyy pysty- ja vaakaformaattiin, Samsungin QLED-tekniikka ja uusimmat kuvaominaisuudet varmistavat huipputason kuvanlaadun, sanoo Samsungin TV/AV-tuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Mukana on viisi erilaista Portrait mode -kuvatilaa, joiden avulla The Sero sulautuu helposti ympäristöönsä ollessaan pystysuuntaisessa valmiustilassa. Käyttäjä voi itse valita sammutetun television ruudulla näytetyn sisällön viidestä vaihtoehdosta: juliste, kello, valokuva, ääniseinä tai Cinemagraph. Minimalistinen muotoilu tekee Serosta myös sopivan useimpiin huoneisiin. Erikseen saatavilla olevat pyörät helpottavat siirtelyä.

Samsung tekee yhteistyötä suosituimpien sovellusalustojen ja älykkäiden kodinhallintajärjestelmien kanssa, ja tv:ssä on muun muassa Bixby-, Apple AirPlay 2- ja Samsung SmartThings -sovellusten tuki.

The Seron toimitukset alkavat 16. kesäkuuta ja sen suositushinta on 1499 euroa.

artikkelin avainsanat:
Samsung tech The Sero