10th Muse
14:10 - 06.06.2020 / viihde / Findance
Interaktiivisen kaunokirjallisuuden mobiilisovellus Sana: Interactive Stories julki - taustalla Cities: Skylines -suunnittelija Karoliina Korppoo

10th Muse, Helsingissä perustettu naisenemmistöinen startup, on tänään julkaissut Sana: Interactive Stories -mobiilisovelluksen.

Sovelluksen avulla käyttäjät voivat lukea novelleja ja lyhyitä tarinoita, jotka pyytävät heitä toisinaan tekemään valinnan. Valinnat vaikuttavat tarinoiden etenemiseen, jolloin jokaiselle käyttäjälle muodostuu henkilökohtainen lukukokemus. Toistaiseksi sovelluksen tarinat ovat kansainvälisten ammattikirjoittajien käsialaa, mutta tulevan päivityksen myötä kuka tahansa voi ladata omia romanttisia tarinoitaan sovellukseen ja jakaa niitä yhteisölle.

10th Muse:n perustaja ja toimitusjohtaja Karoliina Korppoo ei ole vieras nimi peliteollisuuden maailmassa. Hän on tunnettu Cities: Skylines -pelin pääsuunnittelijana. Skylines on eniten myyty suomalainen PC-peli maailmanlaajuisesti. Korppoo on myös yksi harvoista suomalaisista jotka ovat puhuneet TED-konferenssissa.

Korppoo näkee interaktiivisuuden median tulevaisuutena. "Interaktiivisuus antaa pelaajille, lukijoille tai katsojille yksilöllisemmän kokemuksen." hän sanoo.

Sana: Interactive Stories -sisältö on tarkoitettu vetoamaan eri sukupuoliin ja seksuaalisuuksiin. Sovelluksessa on myös lukuisia esteettömyysominaisuuksia, kuten säädettävä tekstin koko ja riviväli, yötila, ja sitä voidaan käyttää myös vain yhdellä kädellä.

Korppoo oli jo kauan unelmoinut oman yrityksen johtamisesta ja ainutlaatuisen tiimin kokoamisesta interaktiivisen fiktion tuomiseksi laajemmalle yleisölle.

"Idea Sanaan syntyi, kun huomasin, että monet ihmiset halusivat luoda erilaisia romanttisia seikkailuja, mutta heillä ei ollut työkaluja siihen." Hän selittää: "Samanaikaisesti monet ihmiset halusivat romanttista sisältöä, joka oli nautinnollista ja viihdyttävää pieninä annoksina, mutta eivät löytäneet mitään sovellusta matkapuhelimelle." Korppoo tiivistää Sanan idean näin: “Kuin lukisit kirjaa, mutta välillä voit tehdä valintoja jotka vaikuttavat tarinan suuntaan.”

Korppoon kanssa 10th Musen naisvaltaiseen tiimiin ovat liittyneet muun muassa mobiilipelien tuottaja ja tunnettu esteettömyyden edustaja Felicia Prehn, markkinoinnin moniottelija Jemmi Laaninen, kirjailija ja sisällönjohtaja Ruska Kevätkoski, entinen Veikkauksen, Lead Developer Jani Eronen, entinen Sims QA-testaaja Dina Ramse ja suomalainen mobiilipelien asiantuntija Natasha Skult.

Sana: Interactive Stories on nyt saatavana App Store ja Google Play -kaupoista.