Sony
14:10 - 03.06.2020 / viihde / Findance
Sony tuo pian ZH8 8K HDR Full Array LED -televisiot kauppoihin

Sonyn ZH8 8K HDR Full Array -televisiot tulevat kauppoihin kesäkuun alussa.

Picture Processor X1 Ultimate tarjoaa erittäin realistisen katselukokemuksen selkeän ja tarkan kuvanlaadun avulla. Kuva skaalataan lähemmäksi todellista 8K-laatua X-Reality PRO:n avulla käyttämällä Sonyn ainutlaatuista 8K-tietokantaa. Object-based Super Resolution optimoi kunkin kohteen resoluution vastaamaan reealimaailman tekstuuria.

ZH8-televisioissa on Sonyn Full Array Local Dimming and Boosting -tekniikka, joka muuttaa dynaamisesti valotasoja näytön osissa, mikä lisää dramaattisesti kontrastia ja kirkkautta. Tasapainottamalla näytön valotehontarkkuutta, tummemmat kohtaukset tulevat tummemmiksi ja kirkkaammat kohtaukset kirkkaiksi. Kontrastia lisää entisestään 8K X-tended Dynamic Range PRO, joka säätää valoitusta kirkkaassa valossa ja syventää mustaa varjoisissa kohtauksissa.

ZH8-televisioista löytyy Sonyn Acoustic Multi-Audio, joka syventää äänistä nauttimista, ääni tulee ruudulta paikasta, jossa toiminta tapahtuu. Vahvistimia ohjataan erikseen, jotta äänen sijoittelua voidaan hallita tarkasti korkean äänen alueilla parantaakseen äänen painetta ja vakautta. ZH8-televisiot mahdollistaa rakenteen ja ohuen kehyksen ansiosta täydellisen keskittymisen viihteeseen ilman häiriötekijöitä.

Uuden sukupolven pelikonsoleiden näkökulmasta ZH8-televisiot tukevat 60fps-tasoa 8K-laatuisena ja 120fps-tasoa 4K-laatuisena sekä nopeaa reaktiota HDMI-liitännän kautta näytöllä. Näiden ominaisuuksien ansiosta televisiot ovat erinomaisia myös pelaamiseen.

ZH8:sta löytyy tuttu Netflix Calibrated Mode, minkä ansiosta Netflix-sisällöt toistuvat täysin tarkoitetulla laadulla. Lisäksi siinä on IMAX Enhanced -ominaisuus, joka takaa korkealaatuiset värit, hyvän kontrastin sekä selkeän äänen myös kotioloissa.

Uutuusmallissa on myös Ambient Optimization -ominaisuus, joka optimoi kuvan ja äänen laadun missä tahansa ympäristössä. Se mukauttaa kuvan kirkkauden automaattisesti huoneen ympäristön valoon, lisäten kirkkautta valoisissa tiloissa ja vähentäen pimeissä täydellisen kuvan valoisuustasapainon saavuttamiseksi. Tekniikka tunnistaa jopa huoneessa olevat esineet, kuten verhot ja huonekalut, jotka voivat imeä itseensä ääntätai heijastaa sitä. Niinpä se hienosäätää akustiikkaa mahdollisimman todenmukaisen äänen aikaansaamiseksi.

Lisäksi uutuudessa on Android TV sekä sisäänrakennettuna Google Assistant, Google Play Store ja Chromecast, jotka tarjoavat käyttäjille helpon pääsyn sisältöön, palveluihin ja laitteisiin laajan alustansa kautta. Myös Sonyn alkuperäisiä käyttöliittymävalikoita ja ääniohjauksia on parannettu huomioiden päivittäinen ahkera käyttö. Google Assistant ja Amazon Alexa -yhteensopivien laitteiden avulla voi toistaa ja hallita videoita YouTubesta sekä vaihtaa kanavaa tai äänenvoimakkuutta Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla. Apple AirPlay 2 käyttäjät voivat katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia ja pelata pelejä suoraan muista laitteista, kuten iPhonesta, iPadistä tai Mac-tietokoneelta. Apple HomeKit -teknologia takaa helpon ja turvallisen kontrollointimahdollisuuden Applen laitteista.

ZH8 on tulossa myyntiin kesäkuun alussa hinnoin:

75”: 7 500,00 euroa

85”: 11 000,00 euroa

artikkelin avainsanat:
Sony tech ZH8