Sony
22:10 - 18.05.2020 / viihde / Findance
Sony laajentaa Soundbar-mallistoaan uusilla HT-G700- ja HT-S20R -kaiuttimilla

Sony on esitellyt kaksi uutta kaiutinta, HT-G700:n ja HT-S20R:n. Uudet mallit sopivat erityisesti niille, jotka haluavat nauttia kotonaan televisio-ohjelmista ja elokuvista voimakkaan ja immersiivisen äänen kera.

HT-G700 (suositushinta 450 euroa) on 3,1-kanavainen Dolby Atmos®- ja DTS:X-kaiutin, tuottaa laadukkaan ja voimakkaan surround-äänikokemuksen, mutta myös elokuvien ja tv-sarjojen dialogit kuuluvat helposti.

HT-G700 tuottaa ääntä kaikista suunnista 7.1.2-kanavaisesti. Siinä on Sonyn Vertical Surround Engine -ominaisuus, mikä tarkoittaa, että HT-G700:n kolme etukaiutinta yhdistettynä Sonyn signaalinkäsittelyyn ympäröivät kuuntelijan sekä pysty- että vaakatasossa. Signaalinkäsittelyä on myös parannettu surround-äänen saavuttamiseksi laajemmalle alueelle. Valitsemalla Immersive AE (Audio Enhancement) -toiminnon, HT-G700 voi myös skaalata jopa tavallisen stereoäänen 7.1.2-kanavaiseen ääneen, joten jokainen tv-ohjelma ja elokuva saa surround-äänikäsittelyn.

Lisäksi HT-G700:ssa on keskelle sijoitettu kaiutin, joten puheääni kuuluu selkeästi itse elokuvan dialogin äänenvoimakkuudesta riippumatta. Kaiutin on myös rikkaassa ja yksityiskohtaisessa äänentoistossaan loistava musiikinkuunteluun. Lisäksi HT-G700 sisältää hienosäädetyn S-Force PRO:n, joka soveltaa äänen sopimaan isompiin televisioihin (yli 55 tuumaa). Tämä mahdollistaa täydellisen uppoutumisen katsottavaan ohjelmaan.

Kuunteluun parhaiten sopiva äänitila voidaan valita suoraan kaukosäätimen painikkeella. Sen avulla voi syventyä elokuvien pariin elokuvatilassa ja kuulla suosikkikappaleiden kaikki nyanssit musiikkitilassa. Lisäksi on olemassa muita äänitilan ja yötilan asetuksia. Äänitila räätälöi ääniasetukset korostamaan puhetta, ja yötila optimoi äänitasapainon, jotta puheen voi kuulla selkeästi jopa pienellä äänenvoimakkuudella.

HT-G700 sisältää tehokkaan ja langattoman subwooferin, joka antaa syvemmän ja rikkaamman bassoäänen. Myös laitteen asennus on nopeaa ja helppoa Bluetooth- tai HDMI eARC / ARC-yhteyden kautta.

Toinen uutuuskaiutin HT-S20R (suositushinta 250 euroa) on edullinen, mutta tehokas 5.1-kanavainen äänentoistolaite. Malli tarjoaa 400W tehoa, kaksi takakaiutinta ja subwooferin. HT-S20R on myös helppo kytkeä televisioon HDMI:n, optisen tai analogisen tulon kautta, sillä se on suunniteltu sopimaan täydellisesti televisioiden viereen. Kaiuttimella voi myös nauttia musiikista Bluetooth-yhteyden tai USB:n kautta.

artikkelin avainsanat:
HT-G700 HT-S20R Sony Soundbar tech