Yle Kuvapalvelu
22:10 - 08.04.2020 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena nyt: maailmalla suosiota niittänyt ranskalainen Le bureau, vakoojaverkosto -sarjan 4 tuotantokautta

Ympäri maailmaa suuren suosion saanut ranskalainen poliittinen trilleri Le Bureau des Légendes (The Bureau) nähdään vihdoin Suomessa. Tuotantokaudet 1–4 on nyt katsottavissa Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

Le bureau, vakoojaverkosto -sarjaa on tituleerattu jopa kaikkien aikojen parhaaksi ranskalaissarjaksi. Se kertoo Ranskan salaisen palvelun osastosta, le Bureau des Légendes'stä, jonka alaisuudessa ympäri maailman kriisialueita sijoitetut vakoojat työskentelevät väärän identiteetin turvin. Sarja perustuu entisten agenttien todellisiin kokemuksiin.

Pitkän uran tehnyt ranskalaisagentti, koodinimeltään Malotru (Mathieu Kassovitz) palaa Pariisiin vietettyään kuusi vuotta salaisessa tehtävässä Syyrian Damaskoksessa. Malotrun uutena tehtävänä on koulia Marinaa (Sara Giraudeau), uutta ja lupaavaa agenttia tulevaan peitetehtäväänsä Iranissa.

Samaan aikaan tiedustelupäämajaa kohauttaa uutinen, että yksi sen agenteista, Cyclone, on joutunut pidätetyksi Algeriassa ja kadonnut tiedusteluverkon näköpiiristä.

Ensimmäistä kertaa uransa aikana Malotrusta on vaikeaa jättää taakseen entinen elämä ja etenkin eräs nainen: Nadia (Zineb Triki). Malotru ottaa riskin ja jatkaa yhteydenpitoa rakastajaansa. Mutta onko se kohtalokas virhe, joka vaarantaa paitsi hänen oman henkensä myös kansallisen turvallisuuden?

Sarjasta on tehty toistaiseksi viisi tuotantokautta, jotka kaikki on hankittu Ylelle. Sarja on saanut laajaa tunnustusta Ranskassa. L'Association des Critiques de Séries palkitsi pääosanäyttelijä Mathieu Kassovitzin parhaasta roolisuorituksesta sarjan ensimmäisellä kaudella. Toinen kausi palkittiin parhaan tuotantona, ja kolmas kausi sai tunnustusta sekä parhaana sarjana että Éric Rochantin taidokkaasta käsikirjoituksesta.

Tuotantokaudet 1–4 ovat katsottavissa Yle Areenassa 9.2.2021 saakka. 5. tuotantokausi esitetään Ranskassa keväällä 2020, ja se julkaistaan Yle Areenassa vuoden 2020 aikana.