MTV Oy
15:10 - 02.04.2020 / tv-sarjat / Findance
MTV3 suuressa suosiossa - Masked Singer Suomi ja Joonas Nordman Show jättihittejä

Poikkeuksellinen maaliskuu näkyi myös television katselussa. Suomalaiset katsoivat maaliskuussa televisiota noin 10 % edellisvuoden maaliskuuta enemmän.

MTV:n kasvuvauhti oli kovempi (14 %) ja MTV3-kanavan katselussa nähtiin peräti 22 % kasvu edellisen vuoden maaliskuuhun verrattuna. 15–64-vuotiaissa MTV3-kanavan katselun kasvu oli vieläkin hurjempi, 26 %. Kaupallisista kanavista mikään muu ei päässyt yhtä suuriin kasvulukemiin, vain TV1:n kasvu oli kovempi, 36 %. MTV:n kanavista myös Subin ja Avan katselu kasvoi maaliskuussa. Muut kaupalliset toimijat jäivät selvästi MTV:n kasvuvauhdista: Nelonen Media -6 %, Discovery +7 %, FOX NG +4,0 %.

MTV otti maaliskuussa selvästi kaupallista katseluosuutta: 15–64-vuotiaissa prime timessa MTV:n osuus nousi peräti yli 45 %:iin, kun se oli vuotta aiemmin alle 41 %. Nelonen Media jäi alle 31 %:n kaupalliseen katseluosuuteen. Koronakriisin aikana MTV:n ja MTV3-kanavan katseluosuus on noussut viikko viikolta. Viikolla 13 MTV:n kaupallinen katseluosuus oli jo 47,4 %. Muiden kaupallisten osuudet ovat alkuvuoteen nähden laskeneet.

- Koronakriisi on kerännyt suomalaiset tv-ruutujen ääreen. Poikkeusaikana on suuri tarve niin laadukkaalle tiedonvälitykselle kuin hyvälle viihteellekin. MTV:n kanavat ja palvelut ovat pystyneet vastamaan loistavasti näihin tarpeisiin ja se näkyy katsojaluvuissamme. Sisältömme kokoavat ihmiset yhteen ajantasaisten uutisten ja Suomen suurimpien viihdeilmiöiden ympärille. Olemme ylpeitä uutistiimimme loistavasta toiminnasta sekä iloisia uusien viihdeohjelmiemme hienosta vastaanotosta, sanoo MTV:n kanavajohtaja Iina Eloranta.

Maaliskuussa alkanut Masked Singer Suomi oli paras viihdelanseeraus Suomessa viiteen vuoteen. Ohjelma tavoitti avausjaksollaan peräti 1,3 miljoonaa suomalaista keskikatsojamäärän ollessa koko väestössä 930 000. Masked Singer Suomen suosio ei jäänyt avausjaksoon: ohjelma on tehnyt viikko toisensa jälkeen kovempia keskikatsojamääriä. Kaikki kolme jaksoa ovat alkuvuoden katsotuimmat viihdeohjelmat ennen MTV3-kanavalla alkuvuodesta nähtyä Putousta.

Uusi lauantai-illan viihdeohjelma Joonas Nordman Show aloitti myös vahvasti. Sarjan aloitusjakso MTV3-kanavalla sai lähes 800 000 katsojan yleisön, ja online-katselu huomioiden se on tavoittanut jo lähes 1,6 miljoonaa suomalaista.

Kumiukolta kondomit edullisesti! Aina ilmainen ja huomaamaton toimitus!
www.kumiukko.fi