Sinebrychoff
21:10 - 11.03.2020 / viihde / Findance
Kaksi uutta Karhu-olutta kauppoihin

Sinebrychoff tuo markkinoille kaksi uutta Karhu-olutta: Karhu Saunaolut ja Karhu Vehnäolut.

Karhu Saunaolut on vaalea lagerolut, joka on suunniteltu nautittavaksi saunomisen yhteydessä. Olut on maustettu Frantsilan Yrttitilan koivunlehtiuutteella, joka tuo makuun miellyttävää ”vihtaisuutta”. Parhaiten koivunlehden aistii tuoksussa. Koivunlehdet on kerätty käsin keväällä 2019 ja uutettu erityisesti Karhu Saunaoluen valmistukseen.

- Frantsilassa koivunlehdet kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi. Kuivatut koivunlehdet uutamme hitaalla ja perinteisellä menetelmällä tallentaaksemme kasvin aromaattiset teho- ja makuaineet, kertoo Frantsilan luova johtaja Anna Karhu-Cormier.

Alkoholiprosentti on alennettu 4,5 %:iin oluen raikkauden lisäämiseksi ja koivunlehden maun korostamiseksi. Myös tölkkipakkauskoko 0,33 l on sopiva saunomisen yhteyteen.

Parhaiten Saunaolut maistuu saunan lauteilla, mutta kuten muutkin lagerit, se sopii keveytensä vuoksi monen ruuan kanssa. Erityisen hyvältä sen kanssa maistuvat saunan yhteydessä nautitut makkarat ja makkararuuat sekä grillattu ruoka. Myös yrteillä maustetut ruuat ja salaatit – erikoisuutena luonnonlehtisalaatit – maistuvat Karhu Saunaoluen kanssa.

Karhu Vehnäolut on maukas pintahiivaolut, jonka valmistuksessa on käytetty suomalaista vehnämallasta. Se on täyteläisen hedelmäinen ja raikas. Suodattamattomuudesta johtuen olut on sameahko.

Karhu Vehnäolut on perinteinen saksalaistyyppinen vehnäolut. Ne ovat suodattamattomia, sameita vehnäoluita, joissa yleensä on hedelmäinen aromi. Maku on kuplivan virkistävä.

Raikas ja hiilihappoinen vehnäolut sopii hyvin aterian yleisjuomaksi. Klassisesti aromikkaat ja hedelmäiset vehnäoluet, kuten Karhun Vehnäolut, sopivat erinomaisesti etenkin vuohenjuustosalaatin ja vähärasvaisen kalan kanssa, mutta myös kana- ja porsasruokien kyytipojaksi.

Karhu Vehnäoluen pakkauksen karhuhahmon on suunnitellut suomalainen suunnittelija ja kuvittaja Janine Rewell. Hän on kiinnostunut geometriasta ja luonnon odottamattomasta täydellisyydestä, ja usein töissään sekoittaakin mielikuvituksen todellisuuteen. Muotojen abstraktio ja eläinten valtakunta inspiroivat Janinea, joka luo geometrisia muotoja ja aaltomaisia kuvioita muodostaen niistä hahmoja ja maisemia töihinsä.

Kumiukolta kondomit edullisesti! Aina ilmainen ja huomaamaton toimitus!
www.kumiukko.fi

Karhu Vehnäoluen pakkauksena on valkoinen 0,5 litran tölkki, kuten aiemmissa Karhun erikoisoluissa Karhu Speltti IPA ja Karhu Ruis IPA, joihin myös kotimaiset taiteilijat Jani Tolin ja Helena Junttila ovat toteuttaneet omat karhunsa.

Molempien uutuuksien jakelu alkaa 23.3. ja ne ovat saatavilla vain kesän 2020 ajan, niin kauan kuin erikoiserät riittävät. Karhu Vehnäoluen tilalle lanseerataan syksyllä talvisesonkiin sopiva Karhu-erikoisolut. Molemmat IPA:t jatkavat vakiovalikoimassa.

artikkelin avainsanat:
alkoholi Karhu olut ruoka Sinebrychoff tuotteet