Yle
11:10 - 02.03.2020 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena tänään: neljä uutta Muumilaakso-jaksoa katsottavissa

Muumilaakso-animaatiosarjan toinen tuotantokausi alkaa tänään. Kauden neljä ensimmäistä jaksoa on nyt katsottavissa Yle Areenassa.

Toisella tuotantokaudella Muumipeikko on taas vuotta vanhempi, ja hän pyristelee ahkerasti eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta. Tämä aiheuttaa draamaa ja sydänsuruja koko perheelle, mutta luvassa on myös naurua ja vauhdikkaita seikkailuja.

Uusissa jaksoissa nähdään myös uusia hahmoja ja kuullaan uusia ääninäyttelijöitä. Herra Virkkunen hyppää mukaan tarinaan kauden avausjaksossa Latua, herra Virkkunen!, ja häntä näyttelee Riku Nieminen.

Tiuhti ja Viuhti, joina kuullaan Anna Puu ja Paula Vesala, liittyvät tarinaan jaksossa kuusi Taikurin hattu. Paula Vesala tunnustautuu suureksi Tove-faniksi:

- Pienenä kirjoitin Tovelle kirjeenkin, ja hän vastasi minulle ja lähetti kiiltokuvia ja postimerkkejä. Olimme yhdessä Anna Puun kanssa Tiuhti ja Viuhti, minusta idea oli hauska. Meidän äänet sopivat hyvin yhteen ja oli mukava nauraa kihertää ja äheltää yhdessä, Vesala riemuitsee.

Taikuria näyttelee Jorma Uotinen, ja hän esiintyy jaksossa kahdeksan. Jaksot 10–12 sijoittuvat Muumipapan saarelle, jossa tapaamme Kalastajan (Kari Ketonen).

Kauden viimeisessä jaksossa Muumilaakson marraskuu nähdään Tuhto, jota näyttelee Iina Kuustonen. Hän on ääninäyttelijänä sekä sarjan suomen- että englanninkielisessä versiossa. Tuhtoa pidetään eräissä tulkinnoissa Tove Janssonin alter egona, mihin hahmon alkuperäinen ruotsinkielinen nimi Toft voidaan ajatella viittaavan. Englanninkielisessä sarjassa hahmon nimi on kuitenkin Toffle, joka olisi suomeksi puolestaan Nyyti. Iina Kuustonen antaa äänensä kummallekin hahmolle – Tuhdolle suomeksi ja Tofflelle englanniksi.

Ensimmäiseltä kaudelta tuttuina ääninä kuullaan Joonas Nordman (Muumipeikko), Satu Silvo (Muumimamma), Ville Haapasalo (Muumipappa), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Kiti Kokkonen (Pikku Myy), Olavi Uusivirta (Nuuskamuikkunen), Markku Haussila (Nipsu), Taisto Oksanen (Hemuli), Lotta Lindroos (Mymmeli), Kristiina Halttu (Vilijonkka) ja Heikki Harma (Piisamirotta).