Five Finger Death Punch
19:10 - 28.02.2020 / musiikki / Findance
Five Finger Death Punch julkaisi uuden albumin F8

Loppuunmyydylle Hartwall Arenalle reilu kuukausi sitten esiintyneellä Five Finger Death Punch -yhtyeellä on tänään aihetta juhlaan, sillä yhtyeen tuore F8-levy on saapunut nyt maailmanlaajuisesti kauppoihin loppuunmyydyn Euroopan-kiertueen päätteeksi.

Levyn tuottajana toimi Five Finger Death Punchin lisäksi jälleen yhtyeen pitkäaikainen luottotuottaja Kevin Churko (Ozzy Osbourne, Disturbed, Slash…). Levy meni suoraan iTunesin rock- ja metallilistojen ykköseksi ympäri Euroopan ja hallitsee myös kokonaismyyntejä useissa maissa.

Metal Hammer -lehti kuvailee tuoretta albumia yhtyeen uran parhaimmaksi, ja pitkäsoitto onkin tuonut bändille peräti yhdeksännen perättäisen listaykkössinglen viimeisimmän Inside Out -hitin myötä. Neljän platinalevyn ja kuuden kultalevyn jatkumoon ilmestyvä F8 on saatavilla CD:nä, digitaalisesti ladattavana, iTunesille masteroituna versiona sekä vinyylinä niin perinteisen tuplalevyn muodossa kuin kuvalevynäkin. Lisäksi yhtyeen sivuilta on tilattavissa erilaisia T-paidoin ja hupparein varusteltuja levypaketteja.

Five Finger Death Punch on saavuttanut urallaan peräti yli kolme miljardia musiikkistriimausta sekä yli kaksi miljardia videostriimausta ja on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin artisti hard rock -maailmassa (digitaaliset kuuntelut ja lataukset huomioiden) heti Metallican ja AC/DC:n jälkeen. FFDP ohitti hiljattain myös muun muassa Musen maailmanlaajuisissa päivittäisissä striimausmäärissä, ja helmikuun alkupuolella yhtye jätti taakseen myös irkkujätti U2:n. Ennätyslukemia vauhdittivat tuoreen levyn Inside Out -sinkun lisäksi albumilta kuunneltaviksi tipautetut Full Circle- ja Living The Dream -kappaleet.

Five Finger Death Punch suuntaa areenakiertueelle kotimaassaan Yhdysvalloissa huhtikuussa mukanaan Papa Roach, I Prevail sekä uusi tulokas Ice Nine Kills. FFDP:n noususta raskaan musiikin mammuttiluokkaan kertoo myös se, että loppuunmyytyjen kiertueiden lisäksi yhtyeen oheistavaramyynti on noussut vain viimeisen viiden vuoden aikana yli 40 miljoonaan dollariin.

Kuuntele F8 Spotifyssa alla: