Viaplay / Alamy / AOP
16:10 - 20.02.2020 / tv-sarjat / Findance
Ilouutisia Viaplay-käyttäjille: uusi Disney-sopimus tuo Suomeen huippuleffoja sekä sarjat Emergence ja Good Trouble

Nordic Entertainment Group (NENT Group) ja The Walt Disney Company Nordic ovat laajentaneet yhteistyötään uudella, monivuotisella sopimuksella. Ensimmäistä kertaa NENT Groupin Viaplay-palvelulla sekä Viasatin kanavilla on Pohjoismaissa ensinäyttöoikeus 20th Century Studiosin uusimmille elokuville. Viaplayn katsojat pääsevät edelleen nauttimaan niin ABC:n suosituimmista sarjoista kuin laajasta valikoimasta ikivihreitä elokuvia. Lisäksi Disneyn kanavat, Disney Channel, Disney Junior ja Disney XD, ovat edelleen Viasatin tilaajien saatavilla.

20th Century Studiosin ensiesitysoikeuksiin kuuluvat vuonna 2020 mm. kriitikoiden ylistämiä ja Oscar-palkittuja elokuvia, kuten Bohemian Rhapsody ja The Favourite sekä tämän vuoden Oscar-ehdokkaita kuten Jojo Rabbit ja Le Mans 66 - täydellä teholla. 20th Century Studiosin laajaan valikoimaan lukeutuvat myös maailman tunnetuimpia elokuvia, kuten Alien, Apinoiden planeetta, Die Hard ja Deadpool, sekä klassikkoteoksia kuten Pretty Woman ja Braveheart.

NENT Groupin palveluissa tullaan lisäksi näkemään myös ABC:n kuumimmat sarjauutuudet, kun ensi-iltansa saavat mm. sci-fiä ja mystiikkaa yhdistelevä Emergence sekä The Fosters -sarjan spin-off, nuorille aikuisille suunnattu Good Trouble. Osana muita Disneyn kanssa tehtyjä sopimuksia, NENT Group tarjoaa Viaplayn tilaajille myös Fox+ ja National Geographic+ -palveluiden sisältöjä.

- Tämä sopimus syventää yhteistyötämme Disneyn kanssa entisestään. Uusi, monivuotinen sopimus on merkki sekä Disneyn sisältöjen suosiosta että Viaplay-palvelun ja Viasatin kanavien tarjoamasta laadukkaasta katselukokemuksesta. Sopimuksen myötä tulemme näyttämään palveluissamme entistäkin enemmän maailman suurimpia elokuvia ja suosituimpia sarjoja, kertoo Filippa Wallstam NENT Groupin Chief Content Officer.

- Olemme iloisia voidessamme laajentaa kumppanuuttamme NENT Groupin kanssa, ja pyrimme yhdessä tarjoamaan pohjoismaiselle yleisölle monipuolista ja laadukasta 20th Century Studiosin sisältöä. Tämän lisäksi on hienoa, että Viasatin tilaajat voivat jatkossakin nauttia kaikista Disney TV:n kanavista, kommentoi SPV and Country Manager of The Walt Disney Company Nordic Hans vin Rijn.

NENT Group vahvistaa pitkäaikaista yhteistyötään myös Sony Pictures Televisionin kanssa. Viaplayn ja Viasatin asiakkaat saavat jatkossakin nauttia ensimmäisinä Pohjoismaissa Sony Pictures Entertainmentin (SPE) uusimmista sisällöistä ja klassikkoteoksista. Näiden sisältöjen lisäksi uuden, monivuotisen yhteistyösopimuksen puitteissa NENT Group ja Sony Pictures Television tulevat tuottamaan yhdessä kuusi uutta Viaplayn alkuperäissarjaa. Ensimmäisen sarjan kuvaukset on määrä aloittaa jo keväällä 2020.

Tarjotakseen asiakkailleen sisältöjä mahdollisimman laaja-alaisesti, NENT Group on täydentänyt myös lastensisältöjen valikoimaansa sopimuksella SF Studiosin kanssa. SF Studiosin suosittuja lastenohjelmia ja -elokuvia tullaan lisäämään Viaplay-palveluun vuoden 2020 aikana.

Sopimus SF Studiosin kanssa tulee täydentämään Viaplayn laajaa lastensisältöjen kirjoa entisestään. Viaplay toimii kotina jo mm. NBCUniversalin, Nickelodeonin ja Turnerin suosituille lastenohjelmille, joita palvelusta löytyy tällä hetkellä jo yli 1200 jakson verran. Uuden sopimuksen myötä määrä ylittää 1800 jakson rajan.

- SF Studiosin runsas valikoima paikallisia ja kansainvälisiä lastensarjoja ja -elokuvia sopii erinomaisesti Viaplayhin, jonka lastensisältöjen valikoima on jo tällä hetkellä Pohjoismaiden paras. Olemme tehneet yhteistyötä suurten studioiden kanssa maailmanlaajuisesti jo pitkään, ja tulemme jatkossakin panostamaan korkealaatuisiin lastensisältöihin. Viaplay toimii Pohjoismaissa myös Hollywood-tuotantojen kotina, ja odotamme innolla yhä tiiviimpää yhteistyötä Sony Pictures Televisionin kanssa. Uusi, laajempi sopimuksemme takaa sen, että katsojamme pääsevät nauttimaan sekä Sonyn parhaista elokuvista ja sarjoista että uusista, yhteistyössä tuotetuista alkuperäistuotannoistamme, kertoo Filippa Wallestam, NENT Groupin Chief Content Officer.