Image Source / AOP
11:10 - 24.01.2020 / maailmalta / Markku Leppilampi
Opiskelija tuomittiin twiiteistään vankeuteen - pilkkasi Nalle Puh -kuvilla Kiinan presidentti Xi Jinpingiä

Newser kertoo [lähde] kertoo kiinalaisen opiskelijan karusta kohtalosta.

20-vuotias Luo Daiqing opiskeli Minnesotan yliopistossa Yhdysvalloissa. Siellä ollessaan hän käytti myös sosiaalista mediaa - kuten Twitteriä.

Daiqingia odotti ikävä yllätys palatessaan kotimaahansa Kiinaan. Maan viranomaiset eivät olleet pitäneet hänen twiiteistään.

Kiinalaisen tuomioistuimen oikeusasiakirjojen mukaan Daiqing teki enemmän kuin 40 sosiaalisen median päivitystä, joissa hän väitetysti halvensi Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä. Raportoidusti opiskelija oli ladannut sosiaaliseen mediaan myös säädyttömiä kuvia.

Oikeusasiakirjoissa väitettiin niin ikään, että Daiqingin päivitykset loivat Kiinasta "negatiivista sosiaalista vaikutelmaa."

Opiskelija myönsi oikeudessa ladanneensa muokattuja kuvia salanimellä, mutta omien sanojensa mukaan hän oli myös poistanut ne.

Daiqing latasi sosiaaliseen mediaan retusoituja kuvia ainakin Nalle Puh -hahmosta, jota on käytetty Jinpingin pilkkaamiseen.

Opiskelija joutui vastuuseen sosiaalisen median viesteistään, sillä Kiinan oikeuslaitos tuomitsi Daiqingin kuudeksi kuukaudeksi vankilaan.

artikkelin avainsanat:
Kiina Nalle Puh rikos Xi Jinping