Warner Bros. Pictures
15:10 - 24.01.2020 / elokuvat / Findance
Tänään elokuvateattereissa - Just Mercy - pääosissa Michael B. Jordan, Brie Larson ja Jamie Foxx
Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Just Mercy saapuu Suomen elokuvateattereihin tänään.

Michael B. Jordan (Black Panther, Creed, Creed II) sekä Oscar-voittajat Jamie Foxx (Ray, Baby Driver, Django: Unchained) ja Brie Larson (Room, Lasilinna, Captain Marvel) nähdään pääosissa draamaelokuvassa, joka tuo valkokankaalle yhden aikamme tärkeimmistä kertomuksista.

Elokuvan on ohjannut palkittu elokuvantekijä Destin Daniel Cretton (Lasilinna, Short Term 12). Käsikirjoituksen hän on laatinut yhteistyössä Bryan Stevensonin kanssa, jonka kirjoittamaan menestyskirjaan käsikirjoitus perustuu.

Väkevä ja ajatuksia herättävä tosipohjainen tarina kertoo siitä, miten nuori lakimies Bryan Stevenson (Jordan) ryhtyy historialliseen taisteluun oikeuden puolesta. Harvardin yliopistosta valmistuttuaan Bryanilla on runsaasti houkuttelevia uravaihtoehtoja, mutta niiden sijaan hän suuntaa Alabamaan puolustamaan väärin perustein tuomittuja ja niitä, joilla ei ole ollut varaa kunnolliseen asianajajaan. Siinä työssä häntä tukee paikallinen avustaja Eva Ansley (Larson). Yksi hänen ensimmäisistä ja kiistellyimmistä jutuistaan on Walter McMillianin (Foxx) tapaus. Tämä on tuomittu vuonna 1987 kuolemaan runsaasti huomiota herättäneestä 18-vuotiaan tytön murhasta - vaikka todisteet hänen syyttömyydestään olivat painavat ja jutun ainoana todistajana oli rikollinen, jolla oli hyvä syy valehdella. Vuosien työn aikana Bryan sekaantuu juridisen ja poliittisen kähminnän vyyhtiin ja kohtaa lisäksi avointa ja häikäilemätöntä rasisimia puolustaessaan Walteria ja muita tämän kohtalotovereita, vaikka todennäköisyydet - ja järjestelmä - ovat pahasti heitä vastaan.

Muissa rooleissa nähdään Rob Morgan (Mudbound), joka on niin ikään kuolemansellissä kohtaloaan odottava vankitoveri Herbert Richardson; Tim Blake Nelson (Wormwood) taas on Ralph Myers, jonka ratkaiseva todistus Walter McMilliania vastaan kyseenalaistetaan; Rafe Spall on Tommy Chapman, syyttäjä, joka pyrkii pitämään Walterin tuomion ennallaan; O´Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton) on Anthony Ray Hinton, toinen väärin perustein kuolemaan tuomittu vanki, jota Bryan ryhtyy puolustamaan; ja Karan Kendrick (The Hate U Give) on Walterin vaimo Minnie McMillian, joka seisoo miehensä rinnalla.

Katso Just Mercy -traileri alla: