The Thrillseekers
10:10 - 20.01.2020 / musiikki / Findance
Findancen haastattelussa trance-legenda Steve Helstrip, joka tunnetaan projekteista The Thrillseekers ja Hydra

Findancen TRANCE-osion kaikki uutiset löydät täältä.

Legendaarinen trance-muusikko Steve Helstrip tunnetaan parhaiten The Thrillseekers -projektistaan, jonka nimissä hän on julkaissut mm. klassikon Synaesthesia. Vuonna 2003 hän starttasi toisen projektin Hydra, joka aktivoitui uudelleen kolme vuotta sitten Amber-singlellä. Joulukuussa brittimuusikko julkaisi kokonaisen Hydra-pitkäsoiton, joka kantaa nimeä Altered State.

Findance tavoitti Steve Helstripin haastatteluun!

Kuinka kuvailet uutta albumiasi Altered State?

- Altered State on matka sellaiseen musiikkiin, joka toi minut trancen pariin. 90-luvun lopussa jokaisella kappaleella oli oma soundinsa, identiteettinsä ja tarina kerrottavaksi. En ole noudattanut albumilla mitään sääntöjä. Jokainen kappale kehittyy ja rikkoo keskenään niin samankaltaiselta kuulostavan nykytrancen normeja. Albumin ydin on olla uniikki.

Olet kertonut, että albumin jokainen kappale on saanut inspiraatiota elämäsi isoista hetkistä. Mikä on kappaleista suurin ja miksi?

- All That Matter sai inspiraationsa vakavasta liikenneonnettomuudesta, johon jouduin lähes 25 vuottta sitten. Siitä oli vaikea päästä yli, mutta olen pystynyt käsittelemään sitä musiikin kautta lähes terapeuttisesti. En koskaan tallentanut melodiaa tuolloin, mutta se on pysynyt mieleni synkissä kolkissa kaikki nuo vuodet.

Julkaisit ensimmäisen pitkäsoittosi Escape vuonna 2016 ja nyt julkaisussa on toinen. Oletko tätä nykyä kiinnostuneempi luomaan suuria kokonaisuuksia?

- En sanoisi niin. Hydra toimi alustana progressiivisemmalle soundille. Thrillseekers-klubimiksauksia on tulossa myöhemmin tänä vuonna ja ne nostavat energiatasoja.

Koitko painetta kokonaisen Hydra-albumin luomisessa, koska Amber oli niin suuri menestys.

- Painetta ei ollut lainkaan, vain intohimoa. Kun musiikki on intohimoa, sen tekeminen on aina nautinto.

Julkaisit hiljattain myös Immerse-singlen yhdessä Factor B:n kanssa. Onko luvassa lisää yhteistyötä hänen kanssaan?

- Meillä oli todella hauskaa studiossa, joten en poissulje sitä jossain vaiheessa. Meidän välillä on ehdottomasti synergiaa.

Musiikkiteollisuus on muuttunut paljon Synaesthesia-klassikon julkaisun jälkeen. Onko ala nyt helpompi vai vaikeampi trance-muusikolle?

- Se on ollut aina vaikea, mutta uskon, että kerma nousee aina pintaan. Jos sinulla on lahjoja, uniikki soundi ja näet vaivaa, niin nouset esille. Mutta ajat ovat todellakin muuttuneet. On helpompaa (ja halvempaa) päästä käsiksi työkaluihin, joilla voi luoda ammattitason musiikkia, mutta edelleen tarvitaan lahjoja, jotka vetoavat kuulijoihin.

Mikä on tavoitteesi muusikkona?

- Haluan tehdä ihmiset iloiseksi ja auttaa heitä läpi vaikeiden aikojen.

Millaisia muistoja sinulla on Suomesta?

- Ensimmäinen keikkani oli pienessä kaupungissa juhannuksena. Musiikkifestivaaleilla oli yli 50 000 ihmistä, mutta hotelleja oli vain kourallinen. Ihmiset siis nukkuivat missä vain pystyivät – jopa hotellien hisseissä. En ole tähänkään päivään asti nähnyt niin paljon pulloja vodkaa tai minttuviinaa yhdessä paikassa.

Kuunteletko suomalaista musiikkia?

- Olen Above and Beyondin suuri fani (Paavohan on Suomesta luonnollisesti). Orkidea on mainittava ja Sandstormia kuuntelen lähes joka päivä. Vitsailen vain, vai vitsailenko? ;)