Image Source / AOP
19:10 - 17.01.2020 / maailmalta / Markku Leppilampi
Mies tuomittiin armotta 12 vuodeksi vankeuteen - syynä putkassa mukana ollut kännykkä

Washington Post kertoo [lähde] miehen ankarasta tuomiosta.

Mikäli joskus joutuu Yhdysvaltain Mississippissä putkaan, kannattaa varmistaa, että kännykkää ei ole jäänyt taskuun. Siitä saattaa rapsahtaa aikamoinen tuomio.

39-vuotias mies oli otettu kiinni Mississippissä. Jossain vaiheessa vangittuna ollessaan hän pyysi vanginvartijaa laittamaan älypuhelimensa lataukseen.

Hän käytti sellissään puhelinta vaimolleen tekstiviestittämiseen, eikä miehen älypuhelinta oltu jostain syystä takavarikoitu. Pian vangitsemisen jälkeen mies sai syytteen putkassa ja vankilassa laittomaksi luokitellun tavaran hallussapidosta.

Tuomari Mark Duncan tuomitsi miehen kännykkäepisodista 12 vuoden vankeuteen. Duncan sanoi tuomionluvun yhteydessä, että 39-vuotias oli onnekas, ettei tuomio ollut suurempi, sillä hänellä oli kahden vuosikymmenen takaa aiempia tuomiota.

Tilaa matkasi Tallinnaan helposti netin kautta Eckerö Linelta!

Tuomari Leslie D. King kommentoi asiaa ja näki tuomiossa sekä Yhdysvaltain että Mississippin oikeusjärjestelmässä ongelmia. Hänen mukaansa yksittäiset henkilöt voivat saada liian kovia tuomioita riippumatta olosuhteista.

Kingin mielestä oli hyvin todennäköistä, että vangitsijat eivät noudattaneet säädöksiä, ja että 39-vuotias ei tajunnut puhelimensa olleen kielletty. King tuumi niin ikään, että iso älypuhelin olisi ollut mahdotonta piilottaa. Vankeja tulisi myös ohjeistaa siitä, ettei puhelimia saa tuoda putkaan.

Hänen mielestään on ongelmallista, että henkilön sallitaan tuoda putkaan älypuhelin ja sen jälkeen syyttää häntä siitä oikeudessa.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat rikos