Apocalyptica
22:10 - 10.01.2020 / musiikki / Findance
Apocalyptica julkaisi uuden pitkäsoiton CELL-0 - kevään keikat

Apocalyptica on julkaissut yhdeksännen studioalbuminsa CELL-0.

Nämä multiplatinaa myyneet sellotaiturit palaavat uudella albumilla juurilleen 17 vuoden jälkeen; CELL-0 on täysin instrumentaalialbumi. Edelllisen albumin julkaisusta on ehtinyt kulua jo neljä vuotta; levytystauko antoi Eicca Toppiselle, Perttu Kivilaaksolle, Paavo Lötjöselle ja Mikko Sirénille tuoretta näkökulmaa lähestyä uusia Apocalyptica-kappaleita.

Albumi on yhtyeen itsensä tuottama ja sen on miksannut Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Lana Del Rey, Metallica and Black Sabbath). CELL-0 nauhoitettiin Helsingissä Sonic Pump Studioilla. Kappaleet eivät syntyneet tarpeesta tehdä singlelohkaisuja, vaan yhtye halusi tehdä yhden kokonaisen taideteoksen yhdistämällä heille olennaiset elementit sellon ja metallimusiikin välillä.

- Näissä uusissa kappaleissa on niin monia kerroksia ja ne ovat upealla tavalla niin monimutkaisia - ettei niitä voi yrittää selittää kuulijalle auki sanoin. Mutta se on nimenomaan instrumentaalimusiikin hienous; jokainen kuulija saa vapauden tulkita kappaleet omalla, erilaisella tavallaan, Eicca Toppinen kertoo.

Apocalyptica juhlistaa uuden CELL-0 -albuminsa julkaisua yhteiskiertueella Sabatonin kanssa; kiertue starttaa Sveitsistä tammikuun 17. päivä ja käsittää 15 eri maata ja 22 keikkaa. Metalliyhtye Apocalyptica nähdään viidellä keikalla keväällä myös Suomessa. Yhtye starttaa Suomen kiertueensa 12. maaliskuuta Turun Logomosta. Kiertue jatkuu Tampereen Pakkahuoneen kautta Kuopion Musiikkikeskukseen - ja sieltä Oulun Tullisaliin sekä Seinäjoen Rytmikorjaamolle.

Apocalyptica nähdään myös vielä marraskuussa uransa suurimmalla Suomen-keikalla Helsingissä. Yhtye tuo CELL-0 -kiertueensa Helsingin Jäähalliin lauantaina 21.11.2020. Lavalla tullaan näkemään liuta vierailevia artisteja bändin uran varrelta. Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 15.1. klo 10 Ticketmasterissa.

Kuuntele Cell-0 Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Apocalyptica