Alamy / AOP
08:10 - 19.12.2019 / viihde / Markku Leppilampi
18-24-vuotiaiden Tinder-profiileissa on paljon samankaltaisuutta - oletko huomannut?

Quartz kertoo [lähde] yhdysvaltalaisen Z-sukupolven edesottamuksista Tinder-deittipalvelussa.

Julkaisu veisteli osuvasti, että nykyinen nuori sukupolvi haluaa myös marssia kumppaninsa kanssa, ei vain matchata. Tähän viittaa Tinderin oma raportti.

Tinderin mukaan 18-24-vuotiaat ovat palvelun suurin käyttäjäryhmä. Heidän huolenaan on tiettävästi vahvasti muutkin asiat kuin seksiseikkailut tai parisuhde.

Raportin mukaan Z-sukupolven edustajien profiileissa mainittiin 66 prosenttia todennäköisemmin kuin millenniaalien profiileissa päivän polttavista ongelmista, kuten ilmastonmuutoksesta ja yhteiskunnan sosiaalisista asioista. Millenniaaleihin luetaan 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälissä syntynyt väestö.

- Z-sukupolvi ei erota omaa aitoa itseään romanttisesta elämästä. Me olemme ketä olemme, läpikotaisin, 23-vuotias tiukempia aselakeja kannattava Nza-Ari Khepra julisti.

Khepra sanoo aktivisminsa olevan juurtunut hänen persoonallisuuteensa. Yksi syy tähän on varmasti, se että hän menetti aseellisessa välikohtauksessa ystävänsä.

Khepran mukaan muutkin hänen ikätoverinsa ovat motivoituneita ja intohimoisia yhteiskunnallisten asioiden suhteen. Hänen mielestään Z-sukupolvelaiset haluavat deittailla sellaista henkilöä, jotka jakavat heidän palonsa.

- On järkeä olla suora ja selkeä (arvojensa suhteen), jotta kenenkään aikaa ei hukata, Khepra jatkoi.

Hän ei usko, että olisi nykyisen kumppaninsa kanssa yhdessä, mikäli he eivät harjoittaisi aktivismia ja tukisi toisiaan yhteiskunnallisissa tavoitteissa.

artikkelin avainsanat:
nettideittailu Tinder