Tasoi Records
12:10 - 19.11.2019 / musiikki / Findance
Tasoi Recordsin Brando julkaisi debyyttialbuminsa Mitä mielt - "kokoelma mun fiiliksiä viimevuosilta laidasta laitaan"

Tasoi Recordsille kiinnitetty ja pitkään sen toiminnassa mukana ollut Helsingistä kotoisin oleva ja senegalilaiset juuret omistava Brando on julkaissut debyyttialbuminsa Mitä mielt.

Artisteja täynnä olevasta suvusta tuleva Brando on tehnyt musiikkia vuodesta 2005 ja sanoo sen olleen aina itselleen terapeuttinen itseilmaisun keino. Englannin kielellä räppiä aikaisemmin musiikkia tehnyt artisti vaihtoi kielen suomeen ja laajensi samalla musiikkityyliään kohti melodisempaa modernia R’n’B:n ja räpin fuusiota. Brando on soolouransa lisäksi myös kiertänyt Suomea jo vuosikausia musiikilliselle tauolle jääneen Mikael Gabrielin tuplaajana.

Musiikillisen tyylin lisäksi kappaleiden teemat vaihtelevat pääkaupunkiseudun katujen tarinoista aina herkkiin perhe-elämän aiheisiin. Brando näyttää projektilla kaksi täysin erilaista puolta itsestään.

Vierailevia artisteja albumilla on mm. D.R.E.A.M.G.I.R.L.S-kokoonpanosta tuttu mielenkiintoinen Helsinkiläinen R’n’B tulokas Nisa, Tasoin toinen kiinnitys Hussa, sekä streetimpää puolta edustavat OPA ja GUKKi.

Albumin tuotannosta vastaa isolta osin paljon Tasoi Recordsin artisteja tuottanut helsinkiläinen tuottajalupaus AKEEM. Lisäksi tuotantoja löytyy esimerkiksi Cledosta ja Biziä tuottaneelta Fractious Frankiltä sekä Hussalta.

- Mun debyyttialbumi on kokoelma mun fiiliksiä viimevuosilta laidasta laitaan. Kun aloin tekemään biisejä asioista, mitä käyn läpi mun elämässä niin en ees alunperin tiennyt, että teen levyä, mutta pikkuhiljaa siitä muodostui kokonaisuus, mikä mun mielestä kuvasti hyvin millasta mun elämä on ollut viimeaikoina. Kiitos kaikille tekijöille, etenkin mun luottoäijä AKEEM, jonka kanssa rakennettiin tää kokonaisuus. Toivon, että jengi unohtaa niiden ennakkoluulot ja kuuntelee albumin ja vaibaa mun kanssa! Mitä mielt?

Kuuntele Mitä mielt Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Brando Tasoi Records