History
16:10 - 08.11.2019 / tv-sarjat / Findance
Viikingit päättyy - HBO Nordic starttaa viimeisen kauden 5.12.

Menestyssarja Viikingit jatkuu kuudennen ja samalla viimeisen kauden jaksoin.

Kahdessa osassa esitettävä 20-osainen päätöskausi pyörähtää käyntiin tuplajaksolla 5.12. alkaen HBO Nordic -suoratoistopalvelussa. Sarjan kaikki aiemmat kaudet ovat myös saatavilla.

Vuosien levottomuuden ja tragedian jälkeen sarjan tapahtumat saavuttavat huippunsa, kun viikingit matkaavat ennennäkemättömiin paikkoihin tuhansien kilometrien päähän Kattegatista. Viikingit kohtaavat julmia vastustajia ja vihdoin myös Ragnarin kuolemasta koituvat seuraamukset. Päätöskaudella saamme vastaukset tärkeisiin elämää mullistaviin kysymyksiin tehden samalla selväksi, että sota ei ole vielä lähelläkään loppuaan.

20-osainen päätöskausi esitetään kahdessa osassa, jonka ensimmäinen osa aloitetaan tuplajaksolla. Kymmenestä jaksosta koostuva päätösosa tulee ensi-iltaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana vuoden 2020 aikana.

Viidennellä kaudella tapahtumat kietoutuivat koston, draaman ja kaaoksen ympärille. Itsensä jumalaksi ja Kattegatin hallitsijaksi julistanut Ivar Boneless (Alex Høgh Andersen) valjasti soturinsa veljeään Bjorn Ironsidea (Alexander Ludwig) vastaan. Lopulta Ivar joutui pakon edessä luovuttamaan ja Lagertha (Katheryn Winnick) kruunasi Bjornin uudeksi lailliseksi kuninkaaksi.

Kuudennelle kaudelle siirryttäessä Bjorn on noussut voittajaksi ja sankariksi Ivarin pitkään kestäneen tyrannimaisen hallinnon jälkeen. Kattegatin uutena kuninkaana Bjornillä on kuolleen isänsä suuret saappaat täytettävänään ja hän kohtaa monia ongelmia samalla, kun hän painiskelee moraalisten kysymysten äärellä. Samaan aikaan Silkkitiellä uutta suuntaa elämälleen etsivä Ivar päätyy lopulta Venäjälle, jossa hän kohtaa häikäilemättömän ja mielivaltaisen prinssi Olegin (Danila Kozlovsky), jonka julmat toimet järkyttävät jopa Ivaria. Lagertha suunnittelee elävänsä lopun elämäänsä rauhassa piilossa ihmisten katseilta, mutta uudet vaarat piilevät aivan kotinurkilla. Viikingit jatkavat edelleen Skandinavian valloitustaan, kun Ubbe (Jordan Patrick Smith) ja Torvi (Georgia Hirst) matkustavat Islantiin ottaakseen selvää kadonneesta Flokista (Gustaf Skarsgård) ja Hvitserkin (Marco Ilsø) hautoessaan henkilökohtaista kostoa Ivaria vastaan.

Katso 6. tuotantokauden traileri alla:

artikkelin avainsanat:
HBO Nordic Viikingit Vikings