Nenäpäivä
14:10 - 07.11.2019 / viihde / Findance
TikTok ja Nenäpäivä yhteistyössä - Sari Aalto mukana haasteessa

Nenäpäivän TikTok-haaste on Pohjoismaiden ensimmäinen yhteistyössä TikTokin kanssa toteutettu hyväntekeväisyyskampanja. Nenäpäivään voi osallistua TikTokissa käyttämällä Nenäpäivälle suunniteltua punaista Nenä-filtteriä.

Lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu kiinalainen TikTok on suosittu erityisesti nuorten keskuudessa, myös Suomessa. Sovelluksella on yli 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää maailmalla, joista arviolta 41 prosenttia on 16-24-vuotiaita. TikTokin käyttäjämäärät ovat jatkuvasti kovassa kasvussa sen ollessa AppleStoren ladatuin sovellus.

Yksi Suomen suosituimmista TikTok-tähdistä vatsastapuhuja Sari Aalto on mukana Nenäpäivän haasteessa ja teki siihen liittyvän esimerkkinä toimivan virallisen videon. Videollaan Aalto kopittellen vaihtaa Nenää nukkensa kanssa.

– On suuri ilo saada olla mukana auttamassa kehitysmaiden lapsia Nenäpäivän kanssa. Työssäni vatsastapuhujana saan nähdä päivittäin, miten paljon hyvää nauru voi tehdä: se avaa suljetut sydämet, yhdistää, vapauttaa ja yksinkertaisesti tekee elämästä parempaa, kertoo Aalto, jolla on yli 1,2 miljoonaa seuraajaa TikTokissa.

Nenäpäivän hashtag challengessa kannustetaan vaihtamaan nenä punaiseen Nenäpäivän kunniaksi. Nenä-filtterillä voi myös tehdä Aallon esimerkin mukaisesti videon, jossa kisaa kavereiden kanssa siitä, kuka saa punaisen Nenän omaan naamaansa. Haasteen löytää TikTokista tunnisteella #nenäpäivä.

– Nenäpäivässä hauska auttaa maailman lapsia ja toivomme, että kampanja tulee tutuksi myös suomalaisille nuorille. Uskomme, että TikTokin hyväntekeväisyyshaasteen kautta innostamme mukaan sellaisia nuoria, jotka eivät muutoin osallistuisi Nenäpäivään, kuvailee Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Paasio.

Nenäpäivää vietetään 8.11. koko ilta Ylen kanavilla, jolloin hauska auttaa maailman lapsia. Myös Sari Aalto nähdään lähetyksessä vastaamassa lahjoituspuheluihin Helsingin keskustan Nenäkulmassa.

Nenäpäivä 8.11.
Yle TV1 kello 19-20.30
Yle TV2 kello 20.30-23
Lähetys katsottavissa Yle Areenasta suorana ja 30 vrk ensilähetyksestä

artikkelin avainsanat:
Nenäpäivä Sari Aalto TikTok