Alamy / AOP
21:10 - 29.10.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Opiskelija koki hirvittävää kohtelua tyttöystävänsä taholta ja tappoi itsensä - naiselle syyte taposta

Metro kertoo [lähde] Yhdysvalloissa sattuneesta, hiljalleen kehittyneestä tragediasta.

Yliopisto-opiskelija Alexander Urtula, 22, oli jonkinlaisessa epäterveessä ihmissuhteessa 21-vuotiaaseen Inyoung Youhun. Ihmissuhteeseen kuului merkittävissä määrin henkinen väkivalta Youn taholta.

Urtula oli juuri valmistumassa yliopistosta. Hänen valmistumisseremoniansa olisi ollut vain 90 minuutin päässä. Hän päätti kuitenkin heittäytyä parkkihallin katolta alas kuolemaansa.

Taustalla miehen epätoivoisessa teossa oli naisen harjoittama fyysinen, verbaalinen ja henkinen väkivalta. Poliisin tutkijoiden mukaan nämä seikat johtivat Urtulan kuolemaan.

Viranomaisten mukaan kaksikolla oli myrskyisä ihmissuhde yli 18 kuukauden ajan. Suhteen loppua kohden henkisestä väkivallasta tuli voimakkaampaa ja alentavampaa. You harjoitti väkivaltaansa myös useammin kuin aiemmin. Tiettävästi viimeisten päivien tapahtumat johtivat lopulta Urtulan itsemurhaan.

Henkistä väkivaltaa tapahtui toki aiemminkin. Kaksikko oli vaihtanut poliisin mukaan peräti yli 75 000 tekstiviestiä muutaman kuukauden aikana. Niistä 47 000 oli Youn lähettämiä.

Poliisin mukaan viesteistä paljastui suhteen epäterve valtadynamiikka. You teki vaatimuksia ja uhkauksia ymmärtäen, että hänellä oli täydellinen kontrolli Urtulaan niin henkisesti kuin tunnetasollakin. Naisen väkivaltavalikoimaan kuuluivat ainakin erilaiset manipulointikeinot. Hän myös uhkasi itsemurhalla kontrolloidakseen Urtulaa. Hän ei lopettanut, vaikka oli tietoinen Urtulan yhä pahenevasta masennuksesta.

Urtulan kuolinpäivänä Yu oli seurannut Urtulan kännykkää. Hän myös oli läsnä parkkihallilla, kun Urtula teki itsemurhan. Yu sai syytteen taposta.

Alla kuva.

artikkelin avainsanat:
rikos