Stockmann
15:10 - 23.10.2019 / viihde / Findance
Stockmann julkaisi uuden mobiilisovelluksensa MyStockmann - Android ja iOS

Stockmannin kanta-asiakkuus siirtyy entistä vahvemmin uuteen, pelillisiä elementtejä hyödyntävään mobiilisovellukseen.

Kanta-asiakasohjelma on Stockmannille keskeinen keino asiakkaiden sitouttamiseen. Siksi kanta-asiakasohjelman uudistus on Stockmannille merkittävä askel koko liiketoiminnan uudistamisessa ja digitalisoimisessa.

- Mobiilisovellus on uudessa kanta-asiakasohjelmassa tärkeimpiä asioita, sillä se on, mitä asiakas näkee ja kokee. Taustalla kyse on massiivisesta uudistuksesta, mutta monimutkaisuus on onnistuneesti piilotettu yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi sovellukseksi, Tero Niemistö, Head of Digital Development Stockmannilta sanoo.

Digian toteuttama sovellus on saatavilla Android- ja iOS-puhelimiin. Sovellus on toteutettu React Native -teknologialla ja sovelluksen taustajärjestelmät pyörivät Amazon Web Services (AWS) -pilvipalvelussa.

Uudistetussa ohjelmassa on kuusi tasoa, ja asiakas ei voi enää pudota saavuttamaltaan tasolta, kun hänellä on vähintään yksi ostos viidessä vuodessa. Nykyisiä kanta-asiakaskortteja voi edelleen käyttää, mutta täyden hyödyn uudistetusta kanta-asiakasohjelmasta saa sovelluksen kautta.

- Uusi mobiilisovellus mahdollistaa nopeasti vaihtuvien etujen ja yllätysten tarjoamisen asiakkaillemme. Lokakuun lanseerausvaiheen jälkeen jatkamme MyStockmannin kehittämistä ja tuomme jatkuvasti käytäntöön myös uusia etuja ja toiminnallisuuksia, Stockmannin kanta-asiakasohjelman kehittämisestä vastaava Nina Niskanen sanoo.

- Stockmannin kanta-asiakassovellus on hyvä esimerkki siitä, miten mobiilisovellus voi tukea ja helpottaa ostamista ja ostamiskokemusta arjessa. Maailma on täynnä turhia sovelluksia, joita käytetään kerran ja unohdetaan sitten. Olemme Stockmannin kanssa nähneet paljon vaivaa, jotta MyStockmann-sovellus on merkityksellinen käyttäjilleen, digitaalisiin palveluihin keskittyvää Agile-yksikköä johtava Hannu Hiilamo Digialta sanoo.

Helppokäyttöisyys ja käytännönläheisyys ovat olleet sovelluksen toteutusta ohjaavia tavoitteita alusta asti. Lähtökohdaksi otettiin sama premium-asiakaskokemus kuin myymälöissä.

artikkelin avainsanat:
kännykät Stockmann