Hulu
18:10 - 09.10.2019 / viihde / Findance
Anne Carson ja The Handmaid's Tale -kirjailija Margaret Atwood vahvoilla kirjallisuuden Nobel-palkinnolle

Torstaina julkistetaan peräti kaksi kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajaa, kun viime vuoden palkinto jäi Ruotsin akatemiaa järisyttäneen kriisin takia jakamatta.

Kanadalainen runoilija ja esseisti Anne Carson on peliyhtiö Unibetin mukaan vahvin voittajaehdokas tämän vuoden Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Kriitikot ovat ylistäneet Carsonia runoilijaguruksi, jonka tyylissä yhdistyy taitavasti muinainen ja moderni. Carsonin voittokerroin on tällä hetkellä 5,00.

Häntä haastavat kanadalainen Margaret Atwood kertoimella 6,50 ja Guadeloupen saarelta kotoisin oleva Maryse Condé kertoimella 7,50. Atwoodin romaani The Handmaid´s Tale nousi suosioon kirjaan perustuvan draamasarjan myötä ja kirjailija julkaisi klassikkoromaanin jatko-osan Testamentit syyskuussa. Conde taas tunnetaan historiallisista romaaneistaan ja hänet palkittiin viime vuonna New Academy Prize in Literature 2018 -kirjallisuuspalkinnolla, jota on myös kutsuttu alan ”varjo-Nobeliksi”.

Neljänneksi haastajaksi Unibet nostaa puolalaisen Olga Tokarczukin, joka saa kertoimen 8,00. Voittokertoimen 9,00 taas saavat venäläinen kirjailija Lyudmila Ulitskaya ja kenialainen kirjailija Ngugi wa Thiong’o.

Unibetin listalta löytyy myös Tulen ja jään laulu -kirjasaagasta tunnettu George R. R. Martin, jonka voitto palauttaisi vedonlyöjien rahat 251-kertaisena. Yhdysvaltalaisen fantasiakirjasarja on luonut pohjan huippusuositulle Game of Thrones -televisiosarjalle.

Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaja julkistetaan Tukholmassa torstaina 10. lokakuuta.

Unibetin kertoimet - Nobelin kirjallisuuspalkinto:

Anne Carson 5,00
Margaret Atwood 6,50

Maryse Condé 7,50
Olga Tokarczuk 8,00

Lyudmila Ulitskaya 9,00
Ngugi wa Thiong’o 9,00

Haruki Murakami 11,00
Laszlo Krasznahorkai 11,00

Marilynne Robinson 11,00
Péter Nádas 11,00