Rex Features / AOP
09:10 - 07.10.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Opettajan raju Greta Thunberg -kommentti Facebookissa kohtalokas: lomautettiin rangaistukseksi töistä

Newsweek kertoo [lähde] Greta Thunberg -ilmiön aiheuttavan edelleen porinaa ja porua.

16-vuotias ruotsalainen ilmastoaktivisti Thunberg nousi räjähtävästi valtaväestön tietoisuuteen 23. syyskuuta YK:n ilmastokokouksessa. Hän kritisoi siellä puheessaan maailman johtajia kyvyttömyydestä hoitaa ilmastoasia kuntoon.

Thunberg tosin oli jo aiemmin tunnettu ainakin ilmastonmuutospiireissä. Ensimmäisen kerran hän sai suurta julkisuutta osoittaessaan elokuussa 2018 mieltä Ruotsin valtiopäivätalon edustalla. Hän jätti tuolloin kouluun menon väliin, joka sai aikaan maailmanlaajuisen koululakkojen kansalaisliikkeen.

Thunbergin kärkäs aktivismi on saanut myös kritisoijia. Jotkut ovat menneet mauttomuuksienkin puolelle.

Iowalainen lukiossa opettava Matt Baish ei selvästikään pitänyt siitä, että Thunberg vieraili Iowa Cityssä osoittamassa mieltään. Baish kirjoitti Facebookiin Thunbergistä: "Ei ole mukana tarkkuuskivääriäni."

Miehen työnantaja reagoi nopeasti kommenttiin. He lähettivät kirjeen oppilaiden perheille sekä koulun henkilökunnalle. Siinä kerrottiin, että Baish on lomautettu.

- Jaetun sisällön luonne nousi sellaiselle tasolle, että työntekijä täytyi lomauttaa, koulusta tiedotettiin.

Koulu aikoi myös järjestää tutkinnan asiasta. He kehottivat ihmisiä kärsivällisyyteen sillä välin, kun he käyvät asian tarkemmin läpi.

Thunberg matkustaa joulukuussa Chileen YK:n ilmastokokoukseen.

artikkelin avainsanat:
Greta Thunberg