Tekla Valy
21:10 - 05.10.2019 / musiikki / Findance
Suomalainen klubimusiikin tuottaja Detalji julkaisi uuden Forever-biisin

Suomalainen klubimusiikin tuottaja Detalji on julkaissut uuden singlen Forever.

Synkkäsävyisen technon ja ysärikaikujen sykkivästä soundimaailmasta ammentava tuottaja operoi uudella singlellään astetta heleämpien sävyjen maailmassa, vyöryttäen silti tunnistettavan kaihoisuutensa tarttuvan biisin tunnelmaan. Vangitseva kappale on jo ennen julkaisua herättänyt paljon mielenkiintoa ja se sai ensisoittonsa radiossa tällä viikolla.

- Forever on rakkauslaulu, joka syntyi tyttöystäväni ollessa työmatkalla. Mulla oli sitä ikävä, Detalji avaa tarinaa singlen takaa.

Viime vuoden SEX-EP sekä alkuvuodesta julkaistu Ravenous-EP ovat kiihdyttäneet Detaljin vauhtia ja tummasävyisestä technosta tunnettu suomalaistuottaja keikkailee tällä hetkellä aktiivisesti myös ulkomailla. Detaljilla on kovassa nosteessa niin Berliinin klubiskenessä kuin myös Briteissä, jossa myös uusi single julkaistaan Deep Limitin toimesta. Nousevan Detaljin vastaanotto on ollut myös Suomessa kuhisevan kiinnostunut: keväällä Detalji pokkasi Napinpainamis-Femman, ep:t ovat saaneet soittoa radioaalloilla ja klubikeikkojen lisäksi Detalji on nähty myös isoilla festarikeikoilla, kuten Provinssissa.

Detalji alkoi tehdä musiikkia omassa huoneessaan käytyään 18-vuotiaana ensimmäistä kertaa rave-bileissä. Maailmalle lennähtäneet biisit syntyvät edelleen päämäärätietoisen artistin hyppysissä itsenäisesti: Detalji tekee itse kaiken laulamisesta ja äänittämisestä tuottamiseen. Inspiraation lähteikseen 90-luvun klubimusiikin, Nine Inch Nailsin sekä Depeche Moden nimeävä Detalji on kertonut haluavansa musiikillaan palauttaa kuulijansa 90-luvun omaleimaiseen klubikulttuuriin, jolloin osattiin juhlia.

Seuraavaksi Detalji suuntaa keikoille Islantiin ja Britteihin.

Kuuntele Forever Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Detalji