Valve Corporation
12:10 - 04.10.2019 / pelit / Findance
Telia Esports Series -e-urheilusarja starttaa taas - CS:GO-huippujoukkueet KOVA Esports ja Helsinki REDS suorassa tv-lähetyksessä

Tänään perjantaina taas alkavan Telia Esports Series -e-urheilusarjan ensimmäisessä suorassa tv-lähetyksessä pelaavat suomalaiset CS:GO-huippujoukkueet KOVA Esports ja Helsinki REDS.

- Tulossa on huikean mielenkiintoinen kausi. Suomalaiset CS:GO-joukkueet ovat huippukunnossa, joten pelit ovat varmasti tasaisia. Luvassa on taktista taistelua niin pelissä kuin studiossakin, ja kauden ensimmäinen peli on pelaajavaihdoksienkin kannalta mielenkiintoinen, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Tällä viikolla uutisoitiin, että Helsinki REDSin CS-joukkueen kokoonpano muuttui, kun Kristo ”r0tta” Lindforsin paikan joukkueessa otti Juho ”juhob” Lampinen. Myös KOVAn kokoonpanossa on uusi pelaaja; Samuli “Twixie” Herrala.

Telia Esports Seriesin pelejä voi seurata tiistaisin ja torstaisin klo 18 sekä perjantaisin klo 23 Ruudusta, Twitchistä ja teliaesportsseries.comista, josta löytyy myös tietoa sarjan etenemistä, huippuhetkiä ja sarjataulukoita. Lisäksi perjantaipelit näytetään Nelosen Jim-kanavalla.

Seriesiä pyöritetään yhteistyössä Assemblyn kanssa, jonka enemmistöosuuden Telia omistaa. Sarjan finaali pelataan GameXpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa marraskuussa. Palkintopotti on kakkoskaudella 40 000 euroa.

Telia Esports Seriesin yhteyteen syyskuun lopussa julkaistu uusi CS:GO-kartta Taitohaaste on osoittautunut hitiksi.

- Taitohaasteen suosio on ollut huima, sillä yli 100 000 uniikkia kävijää on ladannut kartan. Haastetta voi pelata kuka tahansa, eli katsojat voivat haastaa ammattipelaajat. Olemme saaneet kartasta, sen laadusta ja vaikeusasteesta paljon positiivista palautetta, Niklas Segercrantz kertoo.

Telia Esports Seriesin viime kauden voittajajoukkue ENCE on myös ottanut Taitohaasteen haltuun.

- Pelattiin Taitohaastetta New Yorkin kisareissulla, ja nätti karttahan se on! Pakko oli hakata heti useamman kerran putkeen, että sai vähintään kovemman ajan kuin Sami, nauraa ENCEn Jani "Aerial" Jussila joukkuetoveriinsa Sami "xseveN" Laasaseen viitaten.