Alamy / AOP
21:10 - 01.10.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Saitko Tinder-matchin (liian) kuuman naisen tai miehen kanssa? Näin tiedät, onko syytä pelätä huijausta

Lifewire kertoo [lähde] niksejä siihen, miten Tinder-huijaukset pystyy erottamaan - ennen kuin on liian myöhäistä.

Ikävä kyllä kaikki profiilit eivät ole Tinder-palvelussa aitoja. Osa niistä on suunniteltu pelkästään huijauksia varten. Alla Lifewiren lista asioista, joiden kannattaisi saada hälytyskellot soimaan.

1. "Hän" kirjoittaa uskomattoman nopeasti. Huijausprofiilit ovat yleensä aina botteja - keskustelu ei tapahdu oikean ihmisen kanssa. Matchin jälkeen viesti tulee yleensä salamannopeasti.

2. Vastaukset ovat yleisluontoisia. Jos toisessa päässä ei ole jonkinlainen kehittynyt chat-robotti, repliikkejä on vain muutamia. Muutaman flirttailevan viestin jälkeen alkaa tapahtua lisää epäilyttäviä asioita.

3. Hetken viestittelyn jälkeen botti iskee päätavoitteeseensa - käyttäjän huijaamiseen. Se pyytää vierailemaan linkin kautta jollakin sivustolla. Sieltä voi tarttua haittaohjelma, tai siellä pyydetään maksamaan jostakin - tai molempia. Houkutteluyrityksenä botti voi esimerkiksi sanoa, ettei voi jatkaa keskustelua juuri nyt Tinderin kautta - mutta sivuston kautta se onnistuisi.

4. Kuvat ovat liian ammattimaisen näköisiä - ja kyseessä on tietysti uskomattoman kaunis nainen tai komea mies. Kuvat eivät välttämättä ole selfieitä tai arkipäiväisissä tilanteissa otettuja.

artikkelin avainsanat:
nettideittailu Tinder