Rex Features / AOP
22:10 - 30.09.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Mies koukuttui totaalisesti webcam-kaunottareen, lähetti hänelle perheeltään varastamansa 180 000 euroa - lopputuloksena kolme kuollutta

Mirror kertoo [lähde] valtavasta tragediasta Yhdysvalloissa.

Entinen sairaanhoitaja Grant Amato, 29, törmäsi netissä vuonna 2018 webcam-kaunottareen, johon hän rakastui pakkomielteisesti.

Mies uskotteli Sylvia-nimiselle seksuaalisia nettistriimejä lähettävälle naiselle, että hän on rikas. He keskustelivat tunteja chatin, Twitterin ja Skypen kautta. Pian hän alkoi lähettää naiselle rahaa.

Amato maksoi Sylvialle muun muassa kalliit alusasut sekä seksileluja, joita hän esitteli nettistriimeissään. Raportoidusti Sylvia uskoi miehellä olevan varaa tähän, sillä Amato kehuskeli vauraudellaan.

Amato väitti, että hän on ammattipelaaja, jolla on komea BMW. Todellisuudessa hän ajoi Hondalla, oli työtön ja asui vanhempiensa asunnossa. Sairaanhoitajan työstä hän oli saanut potkut lääkevarkauksien vuoksi.

Koska mies väitti olevansa varakas, hänen täytyi löytää jostain rahaa Sylvialle. Hän varasti 150 000 dollaria vanhemmiltaan. Hän varasti myös veljeltään rahaa ja tavaroita 60 000 dollarin edestä. Muutaman kuukauden sisällä hän oli lähettänyt jo 200 000 dollaria Sylvialle.

Lopulta Grant Amaton isä sai tapahtumat selville. Koko perhe oli järkyttynyt tilanteesta, sillä raha oli heille valtava summa.

Amatolle järjestettiin paikka hoitolaitoksesta, jossa häntä hoidettaisiin internet- ja seksiriippuvuuden vuoksi. Hänet pakotettiin myös kertomaan totuus Sylvialle. Amatoa vaadittiin niin ikään hankkimaan työpaikka hoitojakson jälkeen ja maksamaan rahat takaisin perheelle.

Amato tunsi tilanteessa itsensä nöyryytetyksi. Hän myös uskoi Sylvian olevan hänen tyttöystävänsä, eikä hän pitänyt siitä, että perhe vaati häntä katkaisemaan tähän välit.

Mies jatkoi yhteydenpitoa naiseen Twitterin kautta. Hoitolaitoksesta hän poistui jo kahden viikon kuluttua. Hänen käytöksensä alkoi huolettaa hänen veljeään, joka pelkäsi, että "hän tappaa kaikki."

Lopulta tilanne meni siihen pisteeseen, että Amato sortui väkivaltaan. Hän tappoi ensin äitinsä, odotti sen jälkeen isänsä saapumista kotiin ja tappoi myös hänet. Viimeisenä saapunut veli kuoli myös Amaton ampumana. Veljensä hän yritti lavastaa tappajaksi, mutta poliisi ei mennyt tähän lankaan.

Amato löydettiin lopulta hotellista Orlandosta. Oikeudessa hänet tuomittiin elinikäiseen vankeusrangaistukseen vailla mahdollisuutta ehdonalaisesta.

Alla kuva Sylviasta.

artikkelin avainsanat:
rikos