Pixabay
06:10 - 19.09.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Call of Duty -pelaaja halusi kostaa - viaton henkilö kuoli

BBC kertoo [lähde] karmivasta tragediasta Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltalainen 19-vuotias Casey Viner juonitteli toisen pelaajan Tyler Barrissin kanssa. He tekivät hengenvaarallisen swattaus-puhelun.

Barriss soitti hätänumeroon ja väitti Shane Gaskill -nimisen miehen ampuneen Barrissin isän ja pitävän hänen perhettään panttivankina. Kyseessä oli kosto Call of Dutyssä syntyneeseen kiistaan.

- Swattaus on holtitonta, vaarallista ja kuten tämä tapaus todistaa, potentiaalisesti traagista, juristi Stephen McAllister sanoi.

Hätäpuhelun vuoksi poliisi rynnäköi kaksikon antamaan osoitteeseen ja ampui 28-vuotiaan Andrew Finch -nimisen perheenisän kuoliaaksi. Hänellä oli kaksi lasta eikä hän liittynyt riitaan millään tavalla. Viner ja Barriss luulivat osoitteen kuuluvan Gaskillille.

- Swattaus ei ole jekku, eikä se ole oikea tapa ratkaista pelaajien välisiä kiistoja, McAllister vielä jatkoi.

Hän toivoi, että pelaajat valvoisivat toisiaan ja saisivat näin swattauksen jäämään lopullisesti historiaan.

Poliisi ei saanut syytteitä, sillä ei ollut tarpeeksi todisteita siitä, että hän olisi ylireagoinut rynnäkkötilanteessa. Ampumistilanteessa Finch oli liikuttanut kättään vyötäröään kohti, jonka vuoksi poliisi oli ampunut.

Viner sai 15 kuukauden vankeustuomion ja kiellon pelata kahdeksi vuodeksi. Barriss tuomittiin aiemmin tänä vuonna 20 vuodeksi vankeuteen.

artikkelin avainsanat:
Call of Duty rikos