Viaplay
19:10 - 22.09.2019 / tv-sarjat / Findance
Viaplay-alkuperäissarjassa Koneisto nähdään suomalaisnäyttelijät Antti Reini ja Sampo Sarkola

Antti Reini ja Sampo Sarkola nähdään Viaplayn tekeillä olevassa toimintatäytteisessä alkuperäissarjassa Koneisto, jonka kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä.

Ensi vuonna ensi-iltansa saavan pohjoismaisen trillerin pääosaa esittää norjalaisnäyttelijä Kristoffer Joner.

Kyseessä on kahdeksanosainen trilleri, jonka tapahtumat keskittyvät Ruotsin ja Norjan rajaseudulle. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun Olle, tavallinen perheenisä herää muistinsa menettäneenä Sandefjordin ja Strömstadin välisellä autolautalla vierellään kassillinen rahaa ja ase. Hänen on yritettävä nopeasti selvittää, mitä oikein on tapahtunut, ennen kuin poliisit ottavat hänet huostaansa.

Sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään Rune Temte (Captain Marvel, Eddie the Eagle), Hanna Alström (Kingsman: Kultainen kehä, Saamelaisveri), Julia Schacht (Melk) ja Anastasios Soulis (Johan Falk, Gåsmamman).

Antti Reini näyttelee sarjassa Håkania, päähenkilön puolison isän rakennusyhtiössä työskentelevää tarkastajaa, ja Sampo Sarkola nähdään roiston roolissa Nicolaina, joka juonii Ollen pään menoksi.

Sarjan ohjaa Richard Holm, jonka tuoreimpiin ohjaustöihin lukeutuu niin ikään Viaplayn alkuperäissarja Heder, joka sai ensi-iltansa viime perjantaina 30. elokuuta.

- On suorastaan luksusta saada työskennellä niin monen eri Pohjoismaista – Norjasta, Ruotsista ja Suomesta – tulevan ammattiinsa intohimoisesti suhtautuvan näyttelijän kanssa. Sitoutuminen ja yhteistyö koko tiimissä on ainutlaatuista, ja tämä näkyy aikanaan lopputuloksessa, lupaa ohjaaja Richard Holm.

Kahdeksanosaisen sarjan ensi-ilta on Viaplayssa vuonna 2020.