Sinebrychoff
14:10 - 14.08.2019 / viihde / Findance
Karhu tuo markkinoille pils-oluen

Karhu tuo markkinoille olutbrändin ensimmäisen pils-oluen.

Karhu Suodattamaton Pils 5% on oljenkeltainen raikas pohjahiivaolut, jossa tukeva mallasrunko ja pilsille ominainen humalan puraisu ovat tasapainossa. Suodattamattomuudesta johtuen olut on opaalimainen eli sameahko. Karhu Suodattamaton Pils on täysmallasolut, eli sen valmistuksessa on käytetty vain vettä, ohramallasta, humalaa ja hiivaa.

- Halusimme luoda uudenlaisen aromikkaan ja täyteläisen pils-oluen, joka erottuu jo markkinoilla olemassa olevista pils-oluista suodattamattomuudellaan. Uutuus kunnioittaa perinteisiä pilsin ominaisuuksia, mistään ei ole tingitty, panimomestari Heikki Vuokko kertoo.

Pils-oluttyyli, jota kutsutaan myös pilsneriksi, on vaalea täysmallasolut, jonka väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen. Se on pohjahiivaolut, joka on maustettu runsaasti humalalla. Pils on alun perin kotoisin Tsekin Pilsenistä. Pils-oluet eroavat perinteisistä suomalaisista lagereista nimenomaan vahvemman humaloinninsa puolesta. Karhu Suodattamaton Pils onkin esimerkiksi Karhu 4,6 % -lageriin verrattuna yli kaksi kertaa vahvemmin humaloitu. Humalalajikkeena on Saazer.

- IPA-buumin jälkeen oluen ystäville maistuvat nyt raikkaat ja helposti nautittavat pohjahiivaoluet, joissa kuitenkin on perinteistä lageria voimakkaampi katkero. Teimme tutkimuksen, jossa kävi ilmi, että Karhu Pils selvästi kiinnostaa kuluttajia”, Karhun tuotepäällikkö Nella Lämsä kertoo.

Raikas ja puhtaan makuinen Karhu Pils sopii mainiosti janonsammuttamiseen mutta reippaan humalointinsa ansiosta myös palanpainikkeeksi. Pils-oluiden kanssa maistuvat esimerkiksi hampurilaiset, BBQ, pizza ja mausteiset – jopa tulisesti - maustetut ruuat, mutta myös kevyemmät vaihtoehdot kuten äyriäiset tai vuohenjuustosalaatti.

Karhu Suodattamaton Pils tulee myyntiin 26.8. alkaen päivittäistavarakauppoihin. Pakkauksena on 0,5 litran tölkki.

artikkelin avainsanat:
alkoholi Karhu olut ruoka Sinebrychoff tuotteet