Alamy / AOP
10:10 - 11.08.2019 / tv-sarjat / Findance
AlfaTV jyrää - Sub jäi jälkeen katsojatilastoissa

AlfaTV oli heinäkuussa Suomen viidenneksi katsotuin kanava Ylen kanavien, MTV3:n ja Nelosen jälkeen. TV-kanavien kymmenen katsotuimman ohjelman vertailussa AlfaTV:n katseluosuus nousi 6 prosenttiin tavoittavuuden osalta. Kaupallisten kanavien vertailussa AlfaTV sijoittui kolmanneksi.

Vertailu tehtiin viikolla 31 ja lähteenä käytettiin Finnpanelin ja Digitan ilmoittamia lukuja. Katseluosuutta nosti lauantaina esitetty Jukka Kuoppamäen taiteilijajuhlakonsertti, jossa esiintyivät Kuoppamäen lisäksi muun muassa Katri Helena ja Danny. Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuninkaallisen finaalin aikana heinäkuussa AlfaTV oli hetkellisesti Suomen katsotuin kanava. Sen katsojaosuus nousi suoran lähetyksen aikana hieman yli 34 prosenttiin.

- AlfaTV on kulkenut rohkeasti vastavirtaan ja se on kannattanut. Katseluosuus on noussut useita prosenttiyksiköitä kevään ja kesän aikana. Kun muut televisiokanavat suuntaavat ohjelmistonsa alle 40-vuotiaille kaupunkilaisille, AlfaTV painottaa ohjelmissaan maakuntien ja yli 40-vuotiaiden näkökulmaa, sanoo kanavan operatiivinen johtaja Jarmo Kalliola.
Tavoitteissa yksinumeroinen kanavapaikka

AlfaTV on ollut vuoden 2018 alusta yleisen edun kanava, jonka peitto on lähes 100 prosenttia Suomesta. Tällä hetkellä AlfaTV näkyy antenniverkossa kanavapaikalla 15, mutta yleisen edun kanavana AlfaTV tulee saamaan etusijan kanavanumeroinnissa.

- Aiomme hakea yksinumeroista kanavanumeroa ja sen seurauksena katsojamäärämme tulevat nousemaan vielä reippaasti nykyisestä, Jarmo Kalliola sanoo.

Kanavan ohjelmistossa on paljon ajankohtaista kotimaista sisältöä, uutisia, viihdettä, urheilua ja kulttuuriohjelmia. Ylivoimaisesti katsotuimpia ovat konsertit ja kulttuuriohjelmat. Kesällä seurattiin myös moottoriurheilua sekä kotimaan matkailukohteita ja kesäistä Suomea esitteleviä ohjelmia.

Syksyn ohjelmatarjonnassa kulttuuri huomioidaan vahvasti, sillä AlfaTV lähettää 14-osaisen suurten konserttien sarjan, jossa nähdään muun muassa Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlakonsertti, Arja Korisevan juhlakonsertti, Reijo Taipaleen muistokonsertti, Romantiikan jättiläiset ja Eino Grönin 80-vuotisjuhlakonsertti.

Lokakuussa alkaa lisäksi Milana Misicin emännöimä musiikkipainotteinen Soiva postikortti -sarja, jossa vieraina ovat suomalaisen iskelmämusiikin huiput, kuten Saija Tuupanen, Marita Taavitsainen ja Amadeus Lundberg. Myös Taavi Vartian luotsaamaan Kuvia ja käännekohtia -sarjaan saadaan 16 uutta jaksoa. Uusi kausi alkaa syyskuussa. Vieraiden joukossa on sellaisia nimiä, kuten Katri Helena, Remu Aaltonen, Pepe Willberg ja Seela Sella.

Katsojatilastot perustuvat verkko-operaattori Digitan ilmoittamiin reaaliaikaisiin katsojamääriin, jotka saadaan lähes 500 000 televisiosta.

artikkelin avainsanat:
AlfaTV kanavat