Alamy / AOP
03:10 - 08.08.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Tinder-huijaus: 29-vuotiaalta norjalaisnaiselta vietiin yli 100 000 euroa - joutui psykiatriseen hoitoon

The Sun kertoo [lähde] vakavia seurauksia aiheuttaneesta huijauksesta.

29-vuotias norjalaisnainen Cecilie Fjellhoy oli opiskelemassa lontoossa, kun hän tapasi Tinderin kautta Shimon Leviev -nimisen huijarin. Hänen oikea nimensä oli Shimon Hayut.

Mies esitti elävänsä luksuselämää. Hän lenteli yksityiskoneilla, söi gourmet-ravintoloissa ja asui viiden tähden hotelleissa. Hän kutsui itseään Timanttien prinssiksi, sillä hän väitti olevansa timanttikauppias.

Cecilie sanoi langenneensa mysteerimieheen treffeillä, jotka mies järjesti yksityiskoneessa matkalla Bulgariaan. Nainen huomasi tuolloin pitävänsä huijarista ja arveli tämän pitävän myös hänestä.

Suhde jatkui suureellisten romanttisten eleiden sävyttämänä teksti-, video- ja ääniviestien kautta. Pian mies pyysi naista avaamaan luottotilin, joka toimisi suojana timanttibisneksen vaaroja vastaan. Mies sanoi tarvitsevansa tiliä kulujensa maksamiseen ja suojaamaan häntä vihollisiltaan.

- Yksi pääsyistä, miksi hän tarvitsi tilin, oli turvallisuus. Hän tarvitsi nimeni suojakseen, nainen selvitti.

Fjellhoy otti suuria lainoja, koska uskoi miehen maksavan rahat takaisin. Jossain vaiheessa selvisi, että nainen oli yksi neljästä tai viidestä muusta uhrista. Fjellhoy otti totuuden niin raskaasti, että hän joutui psykiatriselle osastolle.

Mies pidätettiin Kreikassa. Häntä epäillään useista varkauksista ja petoksista. Hänet on tuomittu aiemmin Suomessa huijauksista.

artikkelin avainsanat:
rikos Tinder