Alamy / AOP
00:10 - 25.06.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Rikollisilla yksinkertainen mutta nerokas suunnitelma - huijasivat 90 miljoonaa euroa rikkailta

Newser raportoi [lähde] huijauksesta Ranskassa.

Yksi tai useampi henkilö esitti ranskalaista ministeriä Jean-Yves Le Driania. Petoksella tehtiin rahaa peräti 90 miljoonaa euroa.

Huijari tai huijarit soittelivat rikkaille liikemiehille ja esittivät hänen lähipiiriinsä kuuluvaa henkilöä. Puheluissa sovittiin keskustelutilaisuus Le Drianin kanssa.

Jotta huijaus oli uskottavampi, jossain vaiheessa keskustelut siirtyivät Skypeen. Huijari käytti videolla silikonimaskia ja näytti erehdyttävästi kyseiseltä ministeriltä. Hän osasi myös imitoida häntä melkein täydellisesti.

Videoilla Le Drian pyysi lahjoittamaan valtavia summia rahaa, jotta keksitty journalisti voitaisiin vapauttaa. Hänen väitettiin olevan vankina Lähi-Idässä.

Huijari käytti hyväksi sitä yleistä tietoa, ettei Ranskan valtio virallisesti maksa lunnaita. Hän pyysikin uhrejaan maksamaan rahat kiinalaiselle tilille. Tämä varmisti, ettei rahoja voinut jäljittää.

Huijaus jatkui vuodesta 2015 vuoteen 2017. Yli puolet rahoista tuli turkkilaisesta liikemieheltä. Kukaan huijatuista ei ole halunnut kertoa lehdistölle kokemuksistaan.

Jutun pääepäilty on tunisialainen huijari Gilbert Chikli. Hän on parhaillaan vangittuna.

artikkelin avainsanat:
rikos