ENCE
18:10 - 23.06.2019 / pelit / Findance
ENCE ja Telia jatkavat yhteistyötä

Telia ja esports-peliorganisaatio ENCE jatkavat menestyksekästä yhteistyötään. Tavoitteena on tehdä Suomesta e-urheilun kärkimaa.

- ENCEn kilpapelaajat elävät tällä hetkellä unelmaansa todeksi. Heidän satumainen nousunsa maailman huipulle inspiroi monia muita pelaajia, ja luo uskoa menestykseen. Haluamme olla mukana mahdollistamassa lisää suomalaisia tuhkimotarinoita, ja siksi jatkamme ENCEn pääyhteistyökumppanina, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Telian ja ENCEn yhteistyö alkoi jo vuonna 2017, jolloin e-urheilu oli Suomessa vielä pienen piirin juttu. Kun ilmiö on kasvanut, myös yhteistyö on saanut uusia ulottuvuuksia. ENCEn pelaajat esimerkiksi treenaavat Helsingin Vallilassa Telian tiloissa, joissa myös Assemblyn ihmiset istuvat.

- On tosi hienoa tehdä yhteistyötä kumppanin kanssa, joka aidosti haluaa tehdä Suomesta e-urheilun kärkimaan. Sitähän mekin haluamme. Telian ja ENCEn yhteistyö on ollut tärkeä sivu suomalaisessa esports-historiassa, sanoo ENCEn toimitusjohtaja Mika Kuusisto.

Esports on viime vuosina kasvanut valtavasti, ja kilpapelaamisesta on kasvanut tutkimusyhtiö Statistan mukaan maailmanlaajuisesti jo satojen miljoonien dollarien bisnes. Suuria kansainvälisiä turnauksia seuraavat kymmenet miljoonat katsojat, ja palkintorahat liikkuvat nekin miljoonissa.

Suomessa pelaaminen on myös ammattimaistunut, ja ENCE on kiistatta Suomen menestynein ja tunnetuin kilpapeliorganisaatio. ENCEn Joona ”Serral” Sotala voitti viime marraskuussa Starcraft 2 -pelin maailmanmestaruuden, ja organisaation Counter-Strike: Global Official -joukkue komeilee tällä hetkellä maailman CS:GO-ranking-listalla kolmantena. Tähtäimessä on toki maailman ykkössija.

- Tavoitteenamme on vakiinnuttaa ENCEn asema yhtenä maailman johtavista esports-organisaatioista. Työ on vasta alussa, ja Telian rooli kumppaninamme on tällä matkalla erittäin tärkeä, ENCEn Mika Kuusisto kertoo.

artikkelin avainsanat:
e-urheilu ENCE Telia