Alamy / AOP
03:10 - 25.05.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Meksikolaiset keksivät, miten selvitä ryöstötilanteesta - idea on nerokas, mutta riskialtis

Oddity Central kertoo [lähde] rikollisten aiheuttavan melkoista päänvaivaa rapakon takana.

Aseistetuista ryöstöistä on tullut niin tavallisia Meksikon pääkaupungissa Méxicossa, että kaupunkilaiset ovat olleet helisemässä. Pulmaan on kuitenkin löytynyt ainakin väliaikaisratkaisu.

Ihmiset ovat alkaneet kuljettaa mukanaan älypuhelimilta näyttäviä esineitä, jotka eivät kuitenkaan ole älypuhelimia. Rikoksen uhriksi joutuessaan he ovat luovuttaneet sen ryöstäjälle.

Kaupungissa on yhä vaarallisempaa. Tänä vuonna on raportoitu jo 70 väkivaltaista ryöstöä. Kaksi kolmasosaa ryöstöistä kohdistui kävellen liikkeellä olleisiin henkilöihin. Loput ryöstöt tapahtuivat julkisessa liikenteessä tai esimerkiksi liikenneruuhkissa tai liikennevaloissa.

Tekaistut älypuhelimet maksavat raportoidusti noin 13-22 euroa. Ne näyttävät aivan aidoilta puhelimilta. Mallit ovat yleensä tehty joko iPhonesta tai Samsung Galaxy -puhelimista. Niissä voi olla myös auki olevalta näytöltä vaikuttava grafiikka. Sisällä on paino, jotta se vaikuttaisi vielä aidommalta.

Riskinä toiminnassa on ryöstäjän ärsyyntyminen, joka voi johtaa väkivaltaan. Jotkut ostavatkin suosiolla halvan aidon puhelimen ryöstötilanteita varten.

artikkelin avainsanat:
rikos