Alamy / AOP
05:10 - 17.05.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Hitlerin sodanaikainen "super-Mersu" huutokaupattavana - hienohan se on (kuva)

South China Morning Post kertoo [lähde] natsi-Saksan diktaattori Adolf Hitlerin kulkupelin olevan huutokaupattavana Yhdysvalloissa.

Vuoden 1939 mallin Mercedes-Benz 770 Grosser Offener Tourenwagen on kustomoitu diktaattorin omiin tarpeisiin. Hitler itse sekä hänen kuljettajansa Erich Kempka olivat ideoimassa autoa. Niitä on jäljellä viisi kappaletta koko maailmassa. Siinä on muun muassa luodinkestävät lasit sekä panssarointi.

Autoa huutokauppaa Worldwide Auctioneers Scottsadelessa, Arizonassa. Sitä kuvaillaan historiallisesti merkittävimmäksi autoksi, jota on tarjottu julkisesti myyntiin.

Autolla on tiettävästi ajettu ainakin lokakuussa 1939 suuressa autosaattueessa Berliinissä kansainvälisen lehdistön edessä. Se oli raportoidusti myös käytössä, kun Benito Mussolini vieraili Saksassa kesäkuussa 1940. Kuukautta myöhemmin Hitler juhlisti autosta käsin Ranskan kukistumista.

Kymmenen prosenttia auton myyntihinnasta lahjoitetaan holokaustista tiedottamiseen. Alla kuva (jos Imgur-upotus ei näy, paina "I accept").

artikkelin avainsanat:
Adolf Hitler autot historia sota