Rosi Kämpe
17:10 - 06.05.2019 / viihde / Findance
Suomen ensimmäinen Marvel-sarjakuvapiirtäjä Rosi Kämpe kertoo urastaan Popcult Helsinki -tapahtumassa

Popcult Helsinki -tapahtumaan saapuu toukokuussa Suomen ensimmäinen Marvel-supersankareiden piirtäjä Rosi Kämpe.

Spider-Manin tyttöystävää Spider-Gwenia ja X-Menia piirtävä Kämpe kertoo Popcultissa, miten suomalaisesta sarjakuvaharrastajasta tuli Marvel Comicsin suositun supersankarimaailman kuvittaja, ja millaista työ suuren maailman sarjakuvien parissa on.

Kämpe piirtää päätyönään Spider-Gwen: Ghost Spider -sarjaa, jonka päähenkilö Gwen Stacy seikkaili myös alkuvuodesta Marvelin elokuvassa Spider-Man: Kohti Hämähäkkiversumia. Kämpen käsialaa on myös Marvelin Civil War II: Choosing Sides -sarja.

Popcult Helsinki on Comic-Conin tyylinen värikäs kohtaamispaikka animaation, kirjallisuuden, pelien, sarjakuvien ja elokuvien harrastajille sekä alan tekijöille. Tapahtuma järjestetään 11.-12.5.2019 Scandic Marina Congress Centerissä.

Neljättä kertaa pidettävä Popcult Helsinki kerää vuosittain yli tuhat innokasta kävijää seuraamaan luentoja, konsertteja ja cosplay-pukukilpailuja. Rosi Kämpen urasta kuullaan sunnuntaina klo 10:30-11:45 ja sarjakuvapiirtäjän signeeraustilaisuus pidetään lauantaina klo 15-16.

Popcultissa kuullaan myös alan harrastajilta luentoja Captain Marvelista ja supersankarisarjakuvien harrastamisesta. Marvel-maailman lisäksi Popcultin kymmenillä eri luennoilla käsitellään mm. nuorisokirjallisuutta, Star Wars -elokuvia sekä Harry Potteria. Tapahtuman teema jatkuu Unreality-kuoron konsertissa, jossa kuullaan kappaleita tunnetuista elokuvista, peleistä ja animaatioista. Tapahtumapaikalla on myös suuri taide- ja käsityöharrastajien taidekuja, virtual reality -pelipiste sekä näytteilleasettajien myyntisali.

Ikärajattoman fanitapahtuman järjestää vapaaehtoisvoimin Finnish Fandom Conventions ry. Pääsylippu koko viikonlopulle maksaa 29 €, lauantaille 20 € ja sunnuntaille 16 €.