Jessi Frey
18:10 - 17.04.2019 / musiikki / Findance
Velcra-yhtyeestä tuttu Jessi Frey teki paluun - Villainess-musiikkivideo julki

Velcra-yhtyeen keulahahmo Jessi Frey tekee nyt näyttävän paluun ja julkaisee Villainess-soololevynsä 23. elokuuta.

Albumilta julkaistiin helmikuun puolella synkkä synthwave-single Dark Heart ja nyt loppuviikon juhlintoihin voi valmistautua levyn nimikkokappaleella – Villainess-sinkku julkaistaan virallisesti pitkäperjantain puolella, mutta video on jo katsottavissa alla.

- Sain Villainess-kappaleeseen inspiraatiota Disneyn naispuolisista roistoista. He tekevät mitä haluavat pelkäämättä sitä, että muut saattaisivat loukkaantua. Verrattuna prinsessoihin, jotka vain odottelevat prinssiään, nämä pahikset ottavat sen minkä haluavat pyytämättä lupaa keltään, Jessi kertoo.

Elokuussa julkaistava levy on täysin Jessin omaa käsialaa, ja levyntekoprosessin aikana entisen hittibändin laulajan mielessä myllersi monenlaisia tuntemuksia – hän kun oli luullut hylkäävänsä musiikinteon Velcran jälkeen jo kokonaan. Kun ajatus omasta levystä lopulta alkoi kypsyä päässä, biisit tulivat valmiiksi vain muutamassa kuukaudessa.

- Olen säveltänyt ja ohjelmoinut kaiken itse. Tekovaiheessa päässäni pyöri ajatuksia, että "minun täytyy kysyä jonkun taitavamman apua", mutta levynteon edetessä tajusinkin pystyväni kaikkeen itse. En juurikaan miettinyt, pitäisikö joku musiikistani tai saisinko sillä jonkun hyväksynnän. Tämä on musiikkia, jota itse haluan kuulla, Jessi kiteyttää kokemuksensa ylpeänä.

Perjantaiyönä suoratoistopalveluihin ilmestyvän sinkun kakkosraitana julkaistaan myös industrial rock -yhtye The Fair Attemptsin tekemä remix jo aiemmin julkaistusta Dark Heart -kappaleesta.

- The Fair Attempts -yhteistyö lähti siitä, että Timo ja minä oltiin aikoinaan molemmat aktiivisia industrial metal -kuvioissa. Kun Timo kuuli, että teen taas musaa, hän tarjoutui remixaamaan helmikuussa julkaisemastani Dark Heartista omanlaisensa version. Lopputulos oli mahtavaa industrialilta tuoksahtavaa discoa, niin pakkohan se oli julkaista, Jessi intoilee.

artikkelin avainsanat:
Jessi Frey Velcra