Image Source / AOP
08:10 - 14.04.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Huijari onnistui petkuttamaan järjestelmää - tienasi 10 vuoden aikana valtiolta yli 137 000 euroa

Oddity Central kertoo [lähde] huijarin melkoisen pitkälle menneestä petoksesta.

Italialainen Roberto Guglielmi onnistui huijaamaan kaikkia - lääkäreitä, naapureita ja jopa paavia. Hän väitti, ettei pysty kävelemään.

Vuonna 2007 hän keksi idean uskotella muille, että on liikuntakyvytön. Tämän hän teki saadakseen valtiolta eläkettä.

Huijauksessa häntä avusti hänen tuolloinen vuokralaisensa, jolla oli rästejä. Hän pyysi tätä väittämään viranomaisille, että hän oli ajanut vuokraisäntänsä päälle autolla. Näin hän saisi rästit anteeksi - mies suostui.

Lopullisen silauksen huijaus sai väärennetystä diagnoosista. Tämän jälkeen hän oli virallisesti alaraajoista halvaantunut, vaikka hän pystyi kävelemään.

Huijaus meni läpi peräti vuosikymmenen ajan. Huijauksen uskottavuutta hän piti yllä muun muassa puuduttamalla jalkansa ja käyttämällä pyörätuolia aina lähtiessään kotoaan.

Vuonna 2014 hän kirjoitti koskettavan kirjeen elämästään itse paaville. Paavi soitti huijarille ja pyysi tämän vierailulle Vatikaaniin. Vuonna 2015 otetussa kuvassa hän suutelee paavi Fransiskuksen kättä.

Viime viikolla hän jäi lopulta kiinni, kun hänen entinen asiainhoitajansa alkoi epäillä Guglielmia. Hän kertoi asiasta viranomaisille, jotka alkoivat tutkia asiaa. Hänestä saatiin lopulta videokuvaa, jossa hän käveli omin jaloin.

Guglielmi joutuu oikeuteen teostaan. Hän ehti tienata eläkkeinä yli 137 000 euroa.

Liikuntarajoitteisen esittäminen ei ollut hänen ensimmäinen roolinsa. Hän on esittänyt aiemmin ainakin kaupunginvaltuutettua, alivaltiosihteeriä, poliisia ja kenraalin ystävää.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut rikos