Viaplay
08:10 - 11.04.2019 / tv-sarjat / Findance
Viaplay Suomi tänään: uudessa Wisting-alkuperäissarjassa Matrix-tähti Carrie-Anne Moss

Viaplay aloittaa tänään uuden alkuperäissarjansa Wisting, joka perustuu norjalaisen Jørn Lier Horstin rikosromaaneihin Ajokoirat sekä Luolamies. Horst on entinen rikostutkija ja bestsellerkirjailija, jonka kansainvälisen suosion saavuttaneista Wisting-dekkareista on tähän mennessä suomennettu neljä.

Sarjan päähenkilöä, rikostutkija William Wistingiä näyttelee Norjan suosituimpiin näyttelijöihin kuuluva Sven Nordin. Suomalaisille Nordin on tuttu esimerkiksi kansainvälistä menestystä saavuttaneesta tv-sarjasta Valkyrien sekä elokuvista Elling ja Äidin Elling. Sarjamurhaajaa jahtaavan FBI-agentin roolissa nähdään muun muassa Matrix-elokuvatrilogiasta tunnettu kanadalaisnäyttelijä Carrie-Anne Moss.

William Wisting on työteliäs rikostutkija, joka uhraa kaiken – jopa perhe-elämänsä – työnsä vuoksi. Lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja vaimo on muuttanut pois. Sarjan alussa joulurauhaa uhkaa Norjan rikoshistorian laajin sarjamurhatapaus. Samaan aikaan Wistingin rikostoimittajana työskentelevä tytär tutkii hämärää kuolemantapausta, joka on sattunut Wistingin omalla kotikadulla.

Kyseessä on yksi Norjan suurimmista draamatuotannoista, jonka kokonaisbudjetti on 113 miljoonaa Norjan kruunua eli yli 11,6 miljoonaa euroa. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Trygve Allister Diesen ja Katrine Valen Zeiner, ja sarjan on tuottanut Cinenord Drama AS.

Kymmenosaisesta sarjasta on katsottavissa tänään kaksi ensimmäistä jaksoa, minkä jälkeen sarjasta julkaistaan yksi jakso viikossa.

Katso sarjan suomitraileri alta: