Valve Corporation
14:10 - 14.03.2019 / pelit / Findance
Sub alkaa esittää e-urheilua - Telia Esports Series -liiga CS:GO -matseja perjantaisin

Suomen huippuihin lukeutuvat e-urheilijat kamppailevat keväällä 2019 ensimmäisestä Telia Esports Seriesin voitosta. Sub ja maksuton suoratoistopalvelu mtv näyttävät Telia Esports Series -e-urheilusarjaa pe 26.4. klo 21 alkaen.

Uusi e-urheiluliiga, Telia Esports Series, pyörähtää käyntiin huhtikuun 26. päivä. Telian ja Assemblyn yhteistyönä pyörittämä liiga televisioidaan MTV:n kanavilla. Lajeina uutuusliigassa ovat Counter-Strike: Global Offensive ja mobiilipeli Arena of Valour, joista ensin mainittu on mukana lähetyksissä.

Liigaa seurataan Subilla suorana lähetyksenä perjantaisin kello 21.00, mtv-palvelussa jaksoja tulee kaksi viikossa: tiistaisin ja perjantaisin. Tiistain pelilähetys tulee mtv-palvelusta klo 20.

Telia Esports Series -lähetyksissä seurataan itse pelaamista ja tutustutaan pelaajiin. Vauhdikkaat lähetykset viihdyttävät esports-fanien lisäksi myös aiheeseen perehtymättömiä. Televisioitava laji, CS:GO on maailman suosituimpia esports-pelejä. Se on taktinen taistelupeli, jossa kaksi viiden hengen joukkuetta taistelee toisiaan vastaan vaihtuvissa ympäristöissä.

CS:GO:ta pelaa liigassa kahdeksan joukkuetta, joista kolme on kutsujoukkueita: paikkansa maailman parhaiden CS:GO-tiimien joukossa vakiinnuttanut ENCE, jääkiekkoseura HIFK:n esports-joukkue Helsinki REDS ja Sotkamon Jymyn kanssa yhteistyötä tekevä SJ Gaming.

Seriesin selostajina toimivat e-urheilupiireissä hyvin tunnetut Teemu Hiilinen, Juha Kurppa ja Tomi Rinne. Kolmikolla on runsaasti esports-kokemusta niin kilpailijoina kuin kommentaattoreinakin.

Telia Esports Series on MTV:n ensimmäinen panostus hurjasti suosiotaan kasvattavaan e-urheiluun.

- E-urheilun ympäriltä löytyy mielenkiintoisia sankaritarinoita, ja haluamme olla mukana kertomassa niitä. Suomi menestyy e-urheilussa tällä hetkellä erinomaisesti, jopa paremmin kuin monissa vanhoissa perinnelajeissa. On luonnollista, että valtakunnan suurimpana kaupallisena tv-yhtiönä näytämme tätä uuden sukupolven kasvavaa lajia, kertoo Content Developer Eevamaria Vassinen MTV:n kehitysosastolta.