Shelter Gameroom
15:10 - 07.03.2019 / pelit / Findance
Kaisaniemeen Suomen suurin eSports-tila Shelter Gameroom

Kaisaniemen Vuorikadulla sijaitseva Shelter Gameroom avautuu yleisölle huomenna perjantaina 8.3. Se on pelipisteiden määrässä mitattuna Suomen suurin eSportsin pelitila.

Yrityksen johdossa vaikuttavat Duudsonien taustajoukoista tutut Tuomas Konttinen ja Anssi Lehtomäki, jotka päättivät lähteä intohimoprojektiin havaittuaan e-urheilun käyvän läpi samaa kasvuvaihetta kuin skeittaus vuosituhannen vaihteessa.

- Digitaalisissa kanavissa tietyn pelin tai genren sisällä olevien pelaajien välillä vallitsee suuri yhteisöllisyys, ja me jalkautamme tuon tunnesiteen myös kasvokkain tapahtuvaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Shelter Gameroom mahdollistaa sen, että kilpailuelementti ja sosiaalinen kontakti - eli ne kaksi asiaa, jotka tekevät pelaamisesta pelaamisen arvoista -saadaan yhdistetyiksi. Yhteiseen tilaan voi tulla kanssaelämään jaettua innostuneisuutta, sanoo Shelter Gameroomin toimitusjohtaja Tuomas Konttinen.

Kaisaniemen Shelter Gameroomissa on avattaessa pelipisteet 64 pelaajalle ja se on skaalattavissa yli 70-paikkaiseksi. Pelaajien käytössä on uusimmat laitteet ja ohjelmistot, mutta samaan verkkoon voi liittyä myös omalla kannettavalla tietokoneellaan. Pelitarjoama käsittää kaikki tämän hetken suosituimmat julkaisut, minkä lisäksi muistoja pääsee verestämään menneiden vuosikymmenten klassikoiden parissa.

Konttisen mukaan Shelter Gameroom haluaa olla sillanrakentaja koko pelialalle – paikka, jonka myötä pelaaminen kehittyy yhä salonkikelpoisemmaksi ja ammattimaisemmaksi. Tilan innoittajina ovat toimineet esimerkiksi tyylikkäät kahvilat, lentokenttälounget ja Aasian suositut PC Bang -pelihuoneet.

- Haluamme olla gamereiden Starbucks, eli vaivattomasti skaalautuvan mallin pohjalle rakentuva konsepti, jossa asiakas voi olla varma kokemuksensa korkeasta laadusta jo ennen kuin saapuu paikalle, Konttinen visioi.

Yksityiskohtia:

- 270 neliömetrin pelilounge Kaisaniemessä, osoitteessa Vuorikatu 16
- 64 pelipistettä, joista 4 sohvaa konsolipelaajille
- 10-pisteinen yksityishuone
- 2 henkilökunnan jäsentä + Shelter Commander -päällikkö
- Pelaajien käytössä ti-to klo 14-21, pe klo 14-24, la klo 11-24 sekä su klo 12-18. Yritysten varattavissa päivisin aukioloaikojen ulkopuolella.
- Laitteisto: nVidia RTX 2070 -näytönohjain, Intel i7 -prosessori ja 16Gb muistia. Oheislaitteina toimivat Asuksen 24” 144Hz pelinäyttö sekä Logitechin pelinäppäimistö, hiiri ja kuulokkeet
- Hinta PC-pisteestä 4 €/t, konsolisohvasta 6 €/t ja oman kannettavan tuoville 2 €/t
- Kerran kuukaudessa Shelter Lockdown -peliyö (pe-la)

artikkelin avainsanat:
e-urheilu Shelter Gameroom