Valve Corporation
12:10 - 15.02.2019 / pelit / Findance
Telia Esports Series -e-urheilusarjassa kisataan CS:GO ja Arena of Valor -peleissä

Huhtikuun lopussa alkavassa Telia Esports Series -e-urheilusarjassa pelataan tänä keväänä Counter-Strike: Global Offensive -tietokonepeliä ja Arena of Valor -mobiilipeliä.

Telia kertoi Assembly-digifestivaaleilla rakentavansa Suomeen uuden e-urheiluliigan. Ammattipelaamista tukevan mutta myös esports-ummikkoja viihdyttävän Telia Esports Seriesin pelit on nyt julkaistu.

- Valitsimme ensimmäisiksi pelattaviksi peleiksi CS:GO:n ja Arena of Valorin niiden kiinnostavuuden ja erilaisuuden takia. CS:GO on pitkän historian omaava taktinen taistelupeli, joka on sekä Suomessa että maailmalla huippusuosittu. Arena of Valor taas on tuore strategiapeli, joka mobiilipelinä edustaa nopeasti kasvavaa skeneä, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Seriesiä pyöritetään yhteistyössä Assemblyn kanssa, jonka enemmistöosuuden Telia hankki viime kesänä.

- Klassikkopelin ja uudemman tulokkaan kombo on kiehtova. Saamme lähetyksiin monipuolista ja houkuttelevaa sisältöä, joka viihdyttää monia. Aiomme tehdä oman näköistä sarjaa rakkaudesta lajiin, sanoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Telia Esports Seriesin palkintopotti on yhteensä 50 000 euroa. CS:GO:n palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorin 10 000 euroa.

CS:GO:ta pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Joukkueista neljä kutsutaan mukaan ja neljä pääsee mukaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta. Kausi alkaa 26.4. ja finaali pelataan 7.6.2019. Karsinnat pelataan netissä ja finaali livenä.

Telia on kutsunut sarjaan mukaan Suomen ykkösjoukkueet ENCEn, HAVUn, SuperJymyn sekä Suomeen e-urheilun yleisen kasvun ja myös Telia Esports Seriesin lanseerauksen johdosta syntyneen aivan uuden CS:GO-huippuejoukkueen, joka julkaistaan ensi viikolla.

Älypuhelimella pelattavaa Arena of Valoria pelaa Telia Esports Seriesissä myös kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Kaikki joukkueet pelaavat tiensä sarjaan maaliskuussa järjestettävien karsintojen kautta. Kausi alkaa 27.4. ja finaalit järjestetään Summer Assemblyssa elokuun alussa.