Valve Corporation
15:10 - 30.01.2019 / pelit / Findance
Elisa ja Starsquad Event järjestävät e-urheilun megatapahtuman Helsingissä - Arctic Invitational -pääpeli on CS:GO

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Elisa Oyj ja Starsquad Event Oy järjestävät Suomen ensimmäisen e-urheilun megatapahtuman, Arctic Invitationalin, Hartwall Arenalla 14. syyskuuta 2019.

Tapahtumaan kutsutaan kolme kansainvälisesti menestynyttä joukkuetta. Neljännen paikan lunastaa itselleen joukkue, joka selvittää tiensä finaaliin Suomessa järjestettävistä karsinnoista. Karsintoja järjestetään muun muassa LanTrek- ja Vectorama-pelitapahtumissa.

Arctic Invitationalin palkintopotti on peräti 100 000 euroa, mikä on kotimaisissa kilpapelaamisen tapahtumissa ennennäkemätön summa. Tapahtuman pääpeli on Counter-Strike: Global Offensive, ja sen yhteydessä järjestetään myös Elisan ja Hatchin mobiilipelikiertueen finaali.

- Elisa Viihde Sport on jatkuvasti kasvava e-urheilumedia ja kotimaisen kilpapelaamisen edelläkävijä. Olemme laajentaneet alkuvuodesta e-urheilun lajivalikoimaamme, ja kansainvälisen tason sisällön tuottaminen on meille luonteva ja mielekäs seuraava askel, Elisan urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö iloitsee.

- Odotamme kovatasoista tapahtumaa, jossa haastajajoukkueelle tarjoutuu mahdollisuus kohdata e-urheilun terävintä kärkeä. Meille on tärkeää auttaa suomalaisia e-urheilijoita kasvamaan ja kehittymään kohti kansainvälistä tasoa ja uraa, Lepistö toteaa.

- Hartwall Arena antaa hienot puitteet Suomen ensimmäiselle areenaluokan e-urheilutapahtumalle. Areenan tekniikkaa hyödynnetään e-urheilussa ennennäkemättömällä tavalla, Starsquad Eventin toimitusjohtaja Olli-Pekka Villa mainitsee.

Arctic Invitationalin yhteydessä pelataan myös Elisan ja Hatchin mobiilikiertueen finaali. Tammikuussa alkanut Elisa 5G -liiga on osa Elisan ja Hatchin yhdessä järjestämää kaikille avointa pilvipelaamisen mobiilikiertuetta. Liigan karsintoja pelataan alkuvuonna Hatch-sovelluksessa sekä tapahtumissa eri puolilla Suomea. Mobiilipelikiertueen finaalissa kenelle tahansa tarjoutuu mahdollisuus päästä Hartwall Arenan lavalle suuren yleisön eteen näyttämään taitonsa.

- Olemme järjestämässä maailman ensimmäistä 5G-mobiilipelaamisen areenatapahtumaa, mistä olemme erityisen ylpeitä, Mika Lepistö kertoo.

- On ollut hienoa lanseerata Suomen ensimmäinen 5G-pelikiertue Elisan kanssa. Haastan kaikki mobiilipelaamisesta kiinnostuneet pelaamaan Hatch-sovelluksessa tai 5G-kiertueella, sillä Arctic Invitationalissa pelattava Elisa 5G-liigan finaali on avoinna parhaille pelaajille. Päälavalla tavataan, Lassi Nummi Hatchilta toivottaa.

Tapahtuma nähdään Elisa Viihde Sportin kanavilla sekä Twitch-suoratoistopalvelussa ympäri maailman. Elisa vastaa tapahtuman tuotannosta.

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!