Fazer
11:10 - 06.12.2018 / viihde / Findance
Retro-Kettukarkkia! Fazer tuo myyntiin Pihlaja-erikoispakkauksen - kuva suunniteltu jo 1908

Fazer tuo myyntiin Pihlaja-makeiset erikoispakkauksessa, jonka kansikuvan on suunnitellut taiteilija Olga Gummerus-Ehrström vuonna 1908.

Historiallinen kuva kuuluu Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmiin ja rasia on myynnissä Serlachiuksen museokauppojen ja verkkokaupan lisäksi Fazer Caféissa ja Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälässä.

Gummerus-Ehrström suunnitteli Fazerille useita etikettejä 1900-luvun alkupuolella.

Pihlaja on Fazerin vanhin edelleen myynnissä oleva tuote. Sitä alettiin valmistaa Pihlajanmarja-nimellä Helsingin Kluuvikadun konditoriassa vuonna 1895. Karl Fazer toi pihlajanmarjoja sisältäneen reseptin ilmeisesti opiskelukaupungistaan Pietarista, mistä oli kotoisin myös hänen ensimmäinen marmeladimestarinsa. Sotien jälkeen reseptin marjat korvattiin aromilla, ja vuonna 1982 makeisen nimi lyhentyi nykyiseen muotoonsa.

Pihlaja-makeisten käärettä on aina koristanut kettu, ja siksi karamelli kulkee kansan suussa myös nimellä kettukarkki. Kettuaiheisen kuvituksen inspiraationa on ollut kansansadun katkera repolainen, joka ei ylettynyt puunoksilla roikkuneisiin pihlajanmarjoihin ja leimasi ne siksi happamiksi.

artikkelin avainsanat:
Fazer herkut makeiset Pihlaja ruoka