Jaguar
22:41 - 20.09.2018 / viihde / Findance
Sähköauto Jaguar I-PACE ajoi Lontoosta Brysseliin yhdellä latauksella

Jaguar I-PACE -sähköautolla on ajettu yhdellä latauksella 369 kilometriä Lontoosta Eurotunnelin kautta Brysseliin, tiedottaa Jaguar.

Maailman ensimmäinen premium-merkin täyssähköauto, Jaguar I-PACE ajoi Lontoosta Englannin kanaalin alittavan tunnelin huoltoreittiä pitkin Brysseliin. Matkaa kertyi yhdellä latauksella 369 kilometriä.

Täyssähköinen Jaguar I-PACE aloitti testin Lontoon South Bankista. Auton 90kWh akku oli ladattu täyteen ennen kuin se suuntasi kohti Eurotunnelin terminaalia Folkestonessa. Mutta toisin kuin muut 80 miljoonaa ajoneuvoa, jotka ovat matkanneet tunnelissa autojunassa sen avaamisen jälkeen, Jaguar I-PACE ajoi maailman pisimmän merenalaisen tunnelin läpi käyttäen ainoastaan akkujensa voimaa.

Jaguar I-PACE käytti valtameren alittamiseen Eurotunnelin huoltoreittiä, joka kulkee kahden junatunnelin välissä. Saavuttuaan aurinkoiseen Calaisiin, Stephen Boulter, Jaguarin insinööri suuntasi kohti historiallista Mons Des Arts- monumenttia ja saapui Brysseliin kun akussa oli vielä 8% latausta jäljellä.

- Me tiedämme, että asiakkaat eivät halua tehdä kompromissia jokapäiväisessä käytössä, joten rakensimme suorituskykyisen SUV:n, jonka akkujen kantama on maailman huippuluokkaa. Ajamalla 369 kilometriä Lontoosta Brysseliin yhdellä latauksella, perille saavuttaessa akussa runsaasti latausta jäljellä, osoittaa miten sujuvasti pitkät matkat I-PACElla hoituvat.

Ennen matkan alkua akun esivalmistelutoiminto voi automaattisesti joko lämmittää tai viilentää ajovoima-akun sen optimaaliseen toimintalämpötilaan. Samalla auton sisätilojen lämpötila voidaan säätää halutuksi. Akun esivalmistelu varmistaa auton maksimaalisen toimintamatkan, suorituskyvyn sekä matkustajien mukavuuden riippumatta ulkona valitsevista olosuhteista.

artikkelin avainsanat:
autot I-PACE Jaguar