Arktinen Banaani
09:26 - 05.09.2018 / viihde / Findance
Nuorten sukupuoli-identiteettiä tutkaileva kotimainen mangauutuus Clownfish Twister julkistetaan Tracon-tapahtumassa

Clownfish Twister -sarjakuva kertoo räväkän Marun ja hänen parhaan ystävänsä Renin kohtaamisesta kahden vuoden erossa olon jälkeen. Ren kavereineen odottavat tapaavansa tosi machon Renin, mutta pian odotukset koulun pihalla kääntyvät päälaelleen. Maru onkin nyt tyttö! Alkaessaan selvittää muodonmuutosta Maru ja Ren tapaavat vanhoja ja uusia, outojakin tuttavuuksia. Kaksikon välille syntyy vähitellen myös pientä kipinää; Ren on tainnut olla jo pitkään ihastunut Maruun.

Mae Korvensivun romantiikalla, teinihuumorilla ja nuoruuden koettelemuksilla ladatussa Clownfish Twisterissä eräs nuori herra vähitellen oppii, että miehekkäät miehet voivat olla myös söpöjä. Ja söpöimmät tytöt voivat olla todella karskeja! Sarja käsittelee päähenkilönsä kehittyvää sukupuoli-identiteettiä hyväntuulisesti ja myötäelävästi. Samalla Clownfish Twister leikittelee eräillä manga-sarjakuvan stereotypioilla, ja on tavallaan tribuutti Rumiko Takahashin Ranma ½:lle.

Mae Korvensivu (s. 1993) on itse ollut mangan suurkuluttaja yli kymmenen vuoden ajan. Lajityypin pariin hänet johti sen monipuolisuus.

- Olipa elämäntilanne mikä tahansa, mangasta löytyy aina jokin sarja, jonka henkilöihin ja tarinaan on helppo samaistua, Korvensivu sanoo ja toivoo, että Clownfish Twister paitsi löytäisi tiensä lukijoiden ulottuville, voisi samalla kannustaa suomalaisia mangan taitajia.

Clownfish Twister julkistetaan ensi viikonloppuna 8.-9.9. Tampere-talolla järjestettävässä Tracon-tapahtumassa.