Entis
08:12 - 30.08.2018 / viihde / Findance
Sirkkis saapuu Prisma-kauppoihin 3.9. - perinteinen jauheliha saa hyönteishaastajan

Hyönteisruokaa kehittävä, kaupallistava ja brändäävä Entis tuo syyskuun alussa Prismoihin kasvisproteiineista ja sirkoista valmistetun Sirkkiksen.

Kyseessä on rakenteeltaan kypsän jauhelihan kaltainen proteiininlähde, joka sisältää 24 % proteiinia sekä runsaasti rautaa. Sirkkis on myös B12-vitamiinin lähde.

- Alusta alkaen tavoitteenamme on ollut varteenotettavan vaihtoehdon tarjoaminen punaiselle lihalle. Olemmekin viimeisen vuoden aikana kehittäneet helppokäyttöisen, maukkaan sekä hyvät ravintoarvot omaavan, arkiseen ruoanlaittoon soveltuvan tuotteen. Vastaavaa tuotetta ei ole vielä maailmalla kehitetty, ja uskomme Sirkkiksellä olevan myös kansainvälistä vientipotentiaalia, toteaa Entiksen Samuli Taskila.

Sirkkiksen koostumus on hyvin lähellä kypsää jauhelihaa, ja Sirkkis soveltuukin käytettäväksi kypsän jauhelihan tapaan lähes jokaisessa arkiruoassa. Sirkkiksestä valmistuvat niin perinteiset makaronilaatikot, lasagnet, pastakastikkeet kuin tortillatkin.

- Ruoan valmistaminen Sirkkiksestä on todella helppoa, sillä tuote on valmiiksi kypsennetty. Jauhelihasta poiketen riittää, että Sirkkis lämmitetään pannulla, varsinaista paistamista ei tarvita. Pastakastikkeisiin Sirkkis lisätään valmistuksen loppuvaiheessa, jatkaa Taskila.

Perinteisten kasvisproteiinien lisäksi Sirkkiksen valmistuksessa on käytetty jauhemuodossa olevia kotisirkkoja. Kotisirkkojen osuus Sirkkiksestä on 4 %.

- Kehitimme tuotetta alusta alkaen maku edellä ja kotisirkat luovatkin tuotteeseen todella miellyttävän makuprofiilin. Lisäksi halusimme tuotteeseen ravintoarvot, jotka pystyvät kilpailemaan perinteisten proteiininlähteiden kanssa. Sirkkajauhon ja kasvisproteiinien ansiosta tuotteesta löytyykin runsaasti proteiinia, rautaa, ravintokuitua sekä B12-vitamiinia. Sirkkis on myös lisäaineeton, sanoo Taskila.

Sirkkistä myydään 250 g:n pakkauksissa. Ensimmäiset toimitukset keskeisimpiin Prismoihin tapahtuvat elokuun viimeisellä viikolla, ja tuotteet ovat kuluttajien saatavilla keskeisimmistä Prismoista 3.9.2018 alkaen.

artikkelin avainsanat:
Prisma ruoka